Ev Yapımı Meyve Suyu

Ev Yapımı Meyve Suyu

Evde kalan meyveleri komposto olarak değerlendirebiliriz.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Hazır meyve suları yerine çocuklar kendi yaptıkları meyve sularını içmekten keyif alacaklardır. Evde olan meyveler İçme suyu İsteğe bağlı şeker veya şeker oranı yüksek olan kuru meyveler YAPILIŞI Meyveleri güzelce yıkayın. Tencereye koyup üzerine istediğiniz kadar şeker ya da pekmez ekleyip 20 dakika bekletin Üzerine su ekleyip 20 dakika kaynatın. İçine isteğe göre bir parça tarçın dalı, birkaç tane karanfil ekleyebilirsiniz. Soğuduktan meyveli olarak tüketebilir ya da süzüp meyve suyu haline getirebilirsiniz. Eğer şeker kullanımına dikkat ediyorsanız kuru incir, kuru kayısı, kuru dut gibi kuru meyveler de tatlandırabilirsiniz.

MALZEMELER

Evde olan meyveler

İçme suyu İsteğe bağlı şeker veya şeker oranı yüksek olan kuru meyveler

İçme suyu

İsteğe bağlı şeker veya şeker oranı yüksek olan kuru meyveler

YAPILIŞI

Meyveleri güzelce yıkayın. Tencereye koyup üzerine istediğiniz kadar şeker ya da pekmez ekleyip 20 dakika bekletin Üzerine su ekleyip 20 dakika kaynatın. İçine isteğe göre bir parça tarçın dalı, birkaç tane karanfil ekleyebilirsiniz. Soğuduktan meyveli olarak tüketebilir ya da süzüp meyve suyu haline getirebilirsiniz. Eğer şeker kullanımına dikkat ediyorsanız kuru incir, kuru kayısı, kuru dut gibi kuru meyveler de tatlandırabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.