15 Temmuz 2024 Hangi Gün? Resmi Tatil mi?

15 Temmuz 2024 Hangi Gün? Resmi Tatil mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 'nün yıldönümü yaklaşıyor. Resmi tatil olan 15 Temmuz bu yıl ‘pazartesi’ gününe denk geliyor. Aynı gün TRT Çocuk'ta Ulu Çınarın Kuşları yayınlanacak.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" adı altında resmî tatil olarak ilan edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil ve2024’yılında 15 Temmuz ‘pazartesi’ gününe denk geliyor. 


Ulu Çınarın Kuşları

TRT Çocuk'tan 15 Temmuz'a Özel Çizgi Film: Ulu Çınarın Kuşları


Ulu Çınarın Kuşları adlı çizgi filmde bir dayanışma hikayesi anlatılıyor. Çocuklarda vatan sevgisi, birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu pekiştirmeyi hedefleyen çizgi filmin konusu şöyle: Farklı kuş türlerinin bir arada mutlu bir şekilde yaşadığı ulu çınar, bu ağacı ele geçirmek isteyenlerin tehdidi altında. Bunun önündeki en büyük engel ise kuşların birlikteliği. Ağacı ele geçirmek isteyenler hırsları yüzünden, kendilerinin de yaşam alanı olan ağacı ateşe veriyor. Onlarla sonuna kadar mücadele eden ağaç sakinleri, canları pahasına da olsa ulu çınarı korur ve felaketten kurtarıyor. 
15 Temmuz Derneği’nin katkıları ile hazırlanan çizgi filmin yönetmenliğini Orhan Bal üstlendi, hikayesini Figen Yaman Çoşar kaleme aldı.

Ulu Çınarın Kuşları 15 Temmuz Pazartesi akşamı saat 20.05’te TRT Çocuk ekranlarında izleyicisi ile buluşacak. 


Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler