2024 Etnospor Kültür Festivali

2024 Etnospor Kültür Festivali

6. Etnospor Kültür Festivali bu yıl 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Geleneksel spor ve kültürlerin canlandığı festivalde heyecanlı ve mücadele dolu renkli etkinlikler sizi bekliyor.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

2016 yılından bu yana Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, dünyanın en geniş katılımlı geleneksel spor festivali olarak kabul ediliyor. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sporlar ve kültürlerin sunulduğu her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçinin ağırlandığı Etnospor Kültür Festivali'ne çocuklarınızla birlikte ailecek katılarak unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

6. Etnospor Kültür Festivali

Etnospor Nedir?

"Etnospor" terimi, etnik ve spor kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Belli bir bölgeye ait geleneksel ve yöresel sporları ifade ediyor. Modern sporların sanayileştiği ve kurumsallaştığı bir dönemde, geleneksel kültürlerin korunmasını ve yerel kimliklere özgü unsurların yaşatılmasını hedefleyen spor aktiviteleri Etnospor, olarak adlanırılıyor. Geleneksel sporlar ile oyunların dünyada tanınması, yaşatılması, insanlığa doğasında bulunan temel değerlerin yeniden hatırlatılması amaçlanıyor. Bu sporlar, evrensel değerler çerçevesinde; gelenek, saygı, dayanışma ve barış ilkeleri etrafında insanlığa katkı sağlamayı hedefliyor.

Farklı ülkelerden yüzlerce sporcunun azim ve kararlılıkla mücadele ettiği Etnospor Kültür Festivali'nde, ülkelere özgü geleneksel etkinlikler, lezzetler ve yaşam ritüelleri de sergileniyor. Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun geleneksel sporları yaşatma misyonu çerçevesinde; okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato gibi birçok spor dalında çekişmeli müsabakalar ve gösteriler düzenleniyor. Her sene bir katılımcı ülkenin geleneksel sporunun öne çıkarıldığı festival, farklı milletlerden katılımcılara kültürlerini sergileme fırsatı sunuyor.

Etnospor Kültür Festivali

Etnospor Ne Zaman Kuruldu?

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK), dünya ülkelerinin geleneksel spor ve oyunların yeniden canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşmasına yönelik faaliyetlerde bulunan uluslararası bir kurum. 2015 yılında kurulan konfederasyonun merkezi İstanbul'dadır.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Nedir?

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK), geleneksel sporlar ve oyunların korunması, icrası ve sürdürülebilirliği adına destek sağlıyor. Pek çok uluslararası organizasyona destek verirken, Uluslararası Etnospor Forumu ve Geleneksel Sporlar Ödülleri gibi etkinlikleri de düzenler.

Etnospor 2024 Ne Zaman? Etnospor 2024 Nerede Olacak?

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Etnospor Kültür Festivali'nin altıncısı 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

6. Etnospor Kültür Festivali

Etnosporda Hangi Sporlar Var?

Etnosporlarda yer alan sporlar arasında aba güreşi, Pato, ssierum, tent pegging, aşık oyunları, yabusame, atlı cirit, atlı okçuluk, kökbörü, kuşak güreşi, mangala, mas güreşi, şalvar güreşi, yağlı güreş ve yaya okçuluğu gibi oyun ve sporlar bulunuyor.

Etnospor Deneyim Merkezi Nedir?

Etnospor Deneyim Merkezi, geleneksel sporları genç nesillere tanıtmak amacıyla kuruldu. Merkezde, çocuklara ve gençlere, geleneksel sporları özgün bir ortamda, modern teknoloji ile harmanlanmış içeriklerle deneyimleme fırsatı sunuluyor. Dünya Etnospor Konfederasyonu'na bağlı olarak faaliyet gösteren merkez, geleneksel sporların yaşatılması ve tanıtılması için önemli bir rol üstleniyor.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler