2024 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

2024 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

2024 YKS sonuçları 17 Temmuz’da açıklandı. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacağını duyurdu.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

2024 YKS tercih süreci heyecanla bekleniyor. Üniversite sınavının ardından, adaylar sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarından oluşan YKS'de, adaylar aldıkları puanlara göre istedikleri bölüme yerleşmeye çalışacaklar. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih işlemleri başlayacak.

2024 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

2024 YKS sonuçları 17 Temmuz’da açıklandı. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacağını duyurdu.

2024 YKS Tercih Kılavuzu

2024 YKS tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından yapılan duyuruda; "2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

2024 YKS Tercih Sonuçlrı Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS sonuçları açıklanan öğrenciler, ÖSYM üzerinden tercihlerini yaptıktan sonra hangi üniversiteye yerleştiği açıklanacak. 2024 YKS tercih sürecine dahil olan öğrencilerin hangi üniversiteye yerleştiklerini öğrenmeleri ise, 2 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Bu bağlamda 2024 üniversite yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından ağustos ayının ortasında duyurulacağı düşünülüyor. Ardından yerleştirme sonuçlarını öğrenen öğrenciler, ÖSYM tarafından belirtilecek olan tarihe kadar üniversite kayıtlarını yaptırabilirler. Ardından ise ÖSYM, ek yerleştirme işlemlerine dair kılavuz yayımlayacak ve kontenjan bilgisini ilan edecek.

YKS Tercih Sonucu Ne Zaman Öğrenilecek?

Tercihlerin değerlendirilmesi ardından adaylar, bireysel sonuçlarının T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

2024 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? – 2024 YKS TERCİH KILAVUZU
2024 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? – 2024 YKS TERCİH KILAVUZU

YKS Tercihleri Nasıl Yapılır?

2024-YKS tercih işlemleri, 25 Temmuz tarihinde başlayıp, 2 Ağustos tarihinde sona erecektir. Adaylar tercihlerini ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 2 Ağustos tarihinde sona erecektir.

2024 YKS Taban Puanları Lisans ve Ön Lisans

YKS taban ve tavan puanları, yerleştirme işlemleri yapıldıktan sonra açıklanacak. Bu sebeple bu yılın taban puanları henüz yayınlanmadı. Adaylar geçtiğimiz yılın taban puanlarına göre tercihlerini oluşturacak. ÖSYM tarafından son olarak 2023 yılının taban puanları yayımlandı. Adaylar aşağıdaki bağlantılar üzerinden 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümlerinin en düşük ve en yüksek puanlarına ulaşabilirler.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler