23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ülkemizde coşku ile kutluyoruz.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

23 Nisan 1920 tarihinde Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve Türk Milletinin egemenliği ilan edildi.

23 Nisan Neden Önemli?

Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün; Hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdesi oldu.

23 Nisan Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan bu bayram, Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Millî Bayramı" adıyla kutlanmaya başlandı. İlk başta yasal adı "Çocuk Bayramı" olmasa da, 1935'te "Hâkimiyet-i Milliye Bayramı", 1981 yılında ise "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" oldu. UNESCO'nun 1979'u "Çocuk Yılı" olarak duyurmasının ardından, devlet kanalı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatması ile bu bayram uluslararası düzeye taşındı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Nasıl Kutlanır?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1924'te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermesiyle
onun çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanır. 
’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm ülkemizdeki çocuklar törenlerde Atatürk'ü anma ile başlar sonrasında şiirler okur, şarkılar söyler ve dans gösterileri yapar. Törenlerde çocuklar yöresel kıyafetler giyerek halk oyunlarını sergiler, ülkenin her yerini tanıtırlar.

23 Nisan’ı Ailece Nasıl Kutlarsınız?

23 Nisan’ı çocuklarla birlikte ailece coşkuyla kutlamak için müze gezebilir, lunaparka gidebilir, piknik yapabilir, parklarda ve eğlence alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Bunların dışında çocuğunuza özel 23 Nisan etkinlikleri planlayarak ailenizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler