Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY)

Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY)

Çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek ve onları zararlı içeriklerden korumak amacıyla Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattını hayata geçirildi.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dijital dünyanın getirdiği risklere karşı çocukları korumak için "DUY İhbar Platformu" kurdu.

https://duy.aile.gov.tr/ sayfasından erişilebilen DUY projesi ile çocukların daha güvenli ve sağlıklı bir çevrede büyümeleri hedefleniyor.

Zararlı İçerikler Bildirilebilecek

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasından ulaşılabilen bu platform üzerinden WhatsApp ve Bip'e bağlanılarak yapılan ihbarlar 7/24 esasına göre değerlendiriliyor. Vatandaşlar ayrıca WhatsApp ve Bip ihbar hattı 0 (530) 918 11 17 iletişim numarasından da muzır içeriklere müdahale ihbarı yapabiliyor. Bu şekilde bildirilen tüm içerikler titizlikle incelenerek gerekli mercilere iletiliyor.

Çocuklara ve Ailelere Yönelik Rehber ve İçerikler Sunuluyor

Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) sayfasında çocuklara ve ailelere yönelik pek çok rehber ve içerik de sunuluyor. Çocuklara yönelik kitap ve oyuncak seçiminde ailelere öneriler, çocuklarda mahremiyet bilinci, koruyucu ailelik gibi konularda rehberlik edilen içerikler yer alıyor. Ayrıca, siber zorbalık, çevrimiçi/çevrimdışı oyun oynama, dijital bağımlılık gibi güncel konularda hazırlanan sosyal medya içerikleriyle ailelere yol gösterici olunuyor. Bununla birlikte çocukların, yazılı, görsel ve dijital yayınların zararlarından ve diğer risklerden korunması amacıyla zararlı içeriklere karşı mücadele ediliyor.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler