Çocuk İle Tatil Etkinliği

Çocuk İle Tatil Etkinliği

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde çocuklarınızın hem oyunlar oynayıp hem de bitkiler hakkında bilgiler edinebilecekleri eğlenceli bir deneyim sizi bekliyor.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Modern dünyada, insanların yaşam biçimi ve koşulların sonucu olarak, stres seviyesi her geçen gün artıyor. İş ve ev ortamını huzursuz kılan koşullar, yaşamdan keyif almayı güçleştiriyor. Bu olumsuz sürecin etkilerinden sıyrılmanın yolu, doğayla ilişki kurmak ve bağlantıları güçlendirmekle sağlanabilir. Doğada düzenli vakit geçirmenin, her yaş grubundaki insanlar için fiziksel, duygusal, sosyal, bilişsel açılardan olumlu sonuçlarını deneyimlemek ve çocuklarınızla doğada yapabileceğimiz aktiviteleri beraber keşfetmek için Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi harika bir seçenek olabilir.

undefined (Others)

İstanbullular için bir nefes alma noktası olmasının yanı sıra, bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezi olan bu bahçenin kütüphanesinde botanik konusunda çeşitli 5200 kitap ve çocuklara yönelik kitaplar mevcut. Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen doğa ile ilgili çeşitli aktivitelere çocuklarınızla beraber katılabilirsiniz. Ekokültür ve Çocuklar, Evde Bitki Bakımı Atölyesi, Minik Biyologlar gibi birçok etkinliğe sahip olan bu merkezde katılımcı sayısı sınırlı olduğundan kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi' Nerede?

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne Nasıl Gidilir?

Bahçeye iki adet ziyaretçi girişi bulunmaktadır;

İstanbul’un Anadolu yakasında, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden gelen otoyollarla, Anadolu otoyolunun(Ankara) birleştiği kavşakta bulunmaktadır. Ataşehir Girişi: Atatürk Mahallesi, Ataşehir Bulvarı, Rıfat Danışman Sokak, Ataşehir, 34758 İstanbul. Toplu taşıma için Ataşehir Atatürk Mahallesi durağında inerek ulabilirsiniz. Duraktan geçen İETT hatları: 8K, 10A, 13, 13AB, 14ŞB,16M,19E, 21B, 256

Ümraniye Girişi: Çamlık Mahallesi, Şenol Güneş Bu,13lvarı, No:9 Ümraniye, 34774, İstanbul. Toplu taşıma için Ataşehir Atatürk Mahallesi durağında inerek ulabilirsiniz. Duraktan geçen İETT hatları: 13, 13M, 13Y, 14BK, 20D

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne Hangi Günler Açık?

(Pazartesi günleri kapalıdır.)

Nisan – Ağustos aylarında: 09.30 - 19.00 (Bahçeye son giriş 18.00)

Kasım – Şubat aylarında: 09.30 - 17.00 (Bahçeye son giriş 16.00)

Mart - Ekim aylarında: 09.30 - 18.00 (Bahçeye son giriş 17.00)

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler