Çocukla Gidilebilecek Tatil Yerleri

Çocukla Gidilebilecek Tatil Yerleri

Çocukla hem deniz hem de kültür tatili yapabileceğiniz birkaç yer önerisi.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Çocukla rahat edebileceğiniz birkaç tatil noktası.

Türkiye'de çocukla hem deniz hem de kültür tatili yapabileceğiniz birçok yer var. Bunlardan birkaçını sizin için derledik.


Kapadokya



Kültürel bir tatil yapmak istiyorsanız ülkemizin doğal güzelliği Kapadokya iyi bir seçenek olabilir. Bugüne kadar çok sayıda uygarlıklara ev sahipliği yapan Kapadokya’da kayalara oyulmuş yerleşim yerleri, evler, yer altı şehirleri ve daha bir çok yeri gezebilirsiniz. Üstelik 6 yaşından büyük çocuklarınızla balona binerek bu büyüleyici bölgeyi kuş bakışı izleyebilirsiniz. Burada çocuklar ile çömlek yapabileceğiniz seramik atölyeleri de bulunuyor.


Abant Gölü, Bolu



Her yaştan çocukla rahatça gidebileceğiniz ve keyif alabileceğiniz doğa harikası Abant Tabiat Parkı, hem günübirlik gezip görmek hem de konaklamak amacıyla tercih edilen popüler bir tatil merkezi. Burada doğal hayatı anlatan mini müzeyi gezebilir, gölün üzerindeki tahta köprüde veya gölün çevresinde yürüyebilirsiniz. Gezi sırasında birçok ağaç ve bitki çeşidini incelerken, gölün çevresindeki yeme içme mekanlarında yorgunluk atabilirsiniz.



Sapanca Gölü, Sakarya


İstanbul’a yakın ve günübirlik bir seyahat isteyenler için Sapanca gölü huzur dolu bir seçenek. Çocuğunuzla burada geçireceğiniz vakit hem çok değerli hem de doğa içinde olduğu için birçok açıdan öğretici olabilir. Kocaeli’ne gelindiğinde mutlaka çocuklar için farklı bir gezegen olan Ormanya’ya da uğrayabilirsiniz. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Ormanya’da çocuk sinema filmi olan Gamonya’nın çekildiği şirin bir plato, restoranlar, göletler, gezi parkurları, hayvanat bahçesi mevcut.

undefined (Others)

Didim



Aydın’a bağlı turistik bir ilçe olan Didim adeta bir cennet parçası. Altınkum Plajı 2 km uzunluğundaki büyüleyici kumsalı ve sığ olan deniziyle çocuklu aileler için oldukça güvenli. Didim’e yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Akbük Koyu yeşil ve mavi karışımı eşsiz bir doğaya sahip. Manastır Koyu ve Dalyanki Koyu'nda da yüzebilirsiniz. Didim’de ayrıca Apollon Tapınağı, Milet Tiyatrosu, Saplı Ada, Bafa Gölü, Tavşan Burnu Tabiat Parkı gibi doğasıyla büyüleyen, çocuğunuzla gezmek isteyeceğiniz yerlerde bulunuyor.



Fethiye



Fethiye’de konaklamak için onlarca çocuk dostu yer bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en güzel denizlerinden olan Ölüdeniz’in bazı plajları sığ olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Fethiye’nin en ünlü tatil yeri olan Ölüdeniz’in göz bebeği Belcekız Plajı, Kumburnu Plajı, Ölüdeniz Plajı, Gemili Plajı, Akvaryum Koyu, Boncuklu Koyu, Günlüklü Koyu ve Kıdrak Koyu mutlaka listenizde olmalı. Çocukla tatil yaparken ona doğanın güzelliklerini de göstermek isterseniz Kelebekler Vadisi ve Cennet Koyu muhteşem. Likya Yolu bu iki durağı da kapsıyor. Tarih meraklısı aileler için Fethiye’de Pınara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Tlos Antik Kenti bulunuyor.



Belek



Belek, Antalya’nın ve Türkiye’nin en özel yerlerinden biri. Belek Halk Plajı, Taşlıburun Plajı, Boğazkent Halk Plajı ve Kadriye Plajı muhteşem deniziyle eşsiz bir deneyim sunuyor. Ayrıca, Belek’te kano, yelken, su kayağı ve parasailing su sporları da yapabilirsiniz. Doğa tutkunları için Kurşunlu Şelalesi, yedi ayrı şelalenin birleşiminden oluşuyor. Köprülü Kanyon Milli Parkı ise içerisinde hem Bilgelik Vadisi’ni hem de Büğrüm Köprü’yü bulunduruyor. Çocuğunuzla beraber tarihi yerleri gezmek için Belek tam bir medeniyet merkezi. Dünyaca ünlü Aspendos Antik Kenti ve Aspendos Tiyatrosu burada bulunuyor. Helenistik dönemin en zengin ve güzel şehirlerinden biri olan Perge Antik Kenti de mutlaka listenizde olmalı. Perge ve Aspendos arasında kalan Sillyon Antik Kenti ise hem Bizans hem de Selçuklu dönemine ışık tutuyor.



Datça



Türkiye’nin huzur başkenti Datça, çocukla tatil yapmak için en ideal yerlerden biri. Ege’nin sularıyla Akdeniz’in suları Datça’da buluşur. Datça merkezine oldukça yakın konumda bulunan Kumluk Plajı sığ deniziyle çocuklu aileler için ideal bir plaj. Burada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Bu plajın biraz ilerisinde Taşlık Plajı’nı bulabilirsiniz. Ilıca Gölet’in kükürtlü suyu Taşlık Plajı'na karışıyor ve şifalı olduğuna inanılıyor. Karaincir Plajı da sığ suları ve dalgasız. Bunlar haricinde Akvaryum Koyu, Gabaklar Koyu, Palamutbükü ve Murdala Koyu Datça’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler. Datça’nın doğal ve tarihi güzelliklerini gezmek isterseniz Knidos Antik Kenti’yle başlayabilirsiniz.

Marmaris

Marmaris merkeze yakın konumda bulunan ve yaklaşık 5 km uzunluğundaki Marmaris Halk Plajı, su sporu seviyorsanız İçmeler Plajı tam size göre. Muhteşem manzarasıyla Turunç Halk Plajı Marmaris’e 20 km uzaklıkta yer alıyor ve Kumlubük Plajı da mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Kleopatra Plajı ise Marmaris’in yaklaşık 15 km kuzeyinde kalıyor. Selimiye, Hisarönü, Kızkumu ve Bördübet yüzmek için tercih edebileceğiniz diğer yerler. Ailecek Marmaris’in tarihi eserleri Marmaris Kalesi ve Marmaris Arkeoloji Müzesi, Hafsa Sultan Kervansarayı, Amos Antik Kenti görülebilir. Marmaris’in eşsiz doğasında huzura dalmak için Marmaris Milli Parkı, Cennet Adası, Fosforlu Mağara, Sedir Adası ve Turgut Şelalesi Marmaris’te gidebileceğiniz yerler.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler