Çocuklarla Yaz Tatilinde Gezilecek Yerler

Çocuklarla Yaz Tatilinde Gezilecek Yerler

Yerebatan Sarnıcı Müzesi, çocuklar için görkemli İstanbul tarihinin izlerini sürebileceğiniz en önemli kültür varlıklarının başında gelmektedir.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Yaklaşık 1500 yıl önce inşa edilen Yerebatan Sarnıcı zaman ötesi bir mekândır ve yeni nesil müzecilik anlayışıyla ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir. Geçici sergiler, çağdaş sanat gösterileri, kültür sanat etkinlikleri ve dinletilere de ev sahipliği yapan bu eşsiz müze, derin hafızasıyla geleceğin sanatına dair bir evren oluşturmayı amaçlamaktadır.

Şu anda gösterimde olan ’Daha Derine’’ adlı sergiyi inceleyerek çocuklarınızı düşünce, hayal gücü, yaratıcılık gibi konularda besleyecek bir gün geçirebilirsiniz. Yüzlerce yıl şehrin su ihtiyacını karşılayan Yerebatan Sarnıcı’nın içerisinde yer alan Medusa başları ve su içinde yüzen balıklar çocukların en çok ilgisini çekecek ögelerden birisi olabilir. Bu ögeler ile yaşça büyük olan ve mitolojiye ilgisi olan çocuklar ile derinlemesine konuşulacak konular ortaya çıkabilir.

Yerebatan Sarnıcı'na Nasıl Gidilir?

Yerebatan Sarnıcı'na Nasıl Gidilir?

Yerebatan

Sarnıcı

Adres

: Yerebatan Cad. Alemdar Mah. 1/3 34410 Sultanahmet-Fatih/İSTANBUL

Sarnıç, tıpkı Şerefiye Sarnıcı gibi tarihi yarımadada bulunuyor. Ayasofya Camii’ne oldukça yakınında olan Yerebatan Sarnıcı için Sultanahmet durağında inmek gerekiyor. T1 Kabataş- Bağcılar tramvay hattına geçilir ve Sultanahmet durağında inilerek Yerebatan Sarnıcına ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Marmaray kullanarak Sirkeci durağında inebilir ve yaklaşık 10 dk yürüyebilirsiniz.

Yerebatan

Sarnıcı

Ziyaret

Saatleri

: Haftanın Her Günü 09.00 - 19.00

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler