Cumhuriyet'in 101. Yılı 29 Ekim Salı Günü Kutlanacak

Cumhuriyet'in 101. Yılı 29 Ekim Salı Günü Kutlanacak

29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet ilan edildi. Bu yıl 29 Ekim Salı günü ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs'ta Cumhuriyetin 101. yaşı kutlanacak.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile ulusal (millî) bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Sevilen Çizgi Filmlerin Cumhuriyet Bayramı Özel Bölümleri TRT Çocuk'ta!

TRT Çocuk tarafından Cumhuriyet’in 101. yılına özel olarak hazırlanan içerikleri 29 Ekim’de izleyicilerle buluşturacak. Kültürümüzü ve tarihimizi gelecek nesillere aktaran TRT Çocuk, ilgiyle takip edilen “Ekip: SİBERAY”, “Eymen ile Çimen”, “Dedektif Reptır” ve “Pırıl” yapımlarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırlanan bölümlerini ekrana getirecek.

28 Ekim Pazartesi günü yarım gündür ve bankalar, borsalar, PTT ve kargolar yarım gün çalışır. 29 Ekim Salı günü ise Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmî tatildir.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler