Sevilen Animasyon Filmleri Bayramda TRT Çocuk'ta!

Sevilen Animasyon Filmleri Bayramda TRT Çocuk'ta!

TRT Çocuk’un sevilen animasyon sinema filmleri Kurban Bayramı’nda ilk kez ekrana gelecek. Animasyon filmleri bayram boyunca TRT Çocuk’ta yayınlanacak. Peki, 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman? Bayram tatili 9 gün mü olacak?

Bayramda aileler ve çocuklar akşamları TRT Çocuk ekranında sinema şöleninde buluşacak. TRT Çocuk'un sevilen animasyon filmleri ile tüm aile ekran karşısına geçecek. Peki, 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman? Bayram tatili 9 gün mü? Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek olan bayram 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak. Kurban Bayramı arefesi ise 15 Haziran Cumartesi günü olacak.

Bayramda TRT Çocuk'ta Hangi Filmler Gösterilecek?

İbi: Doğu Ekspresi'nin Gizemi

Ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi ile Kars’a seyahat eden İbi, kendisini beklenmedik bir maceranın içerisinde bulur. Seyahat sırasında, Baldiyar masallarının yazıldığı yer olan Masalaltı’ndan gelen, daha ismi bile konmamış olan gizemli bir masal kahramanının yapacağı kötülükleri engellemeye çalışan İbi, sevdiklerini korumak ve Doğu Ekspresi’nin Kars’a ulaşmasını sağlamak için türlü fedakârlıklar yapmak zorunda kalır. “İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi” filmi, bayramın birinci günü olan 16 Haziran Pazar günü saat 20.05’te TRT Çocuk’ta olacak.

Elif ve Arkadaşları: Kapadokya

Elif, Kerem, Selim ve Ayşe, İpek Öğretmen ile birlikte Kapadokya’ya bir geziye gider. Orada tanıştıkları rehber, kahramanlarımıza Kapadokya ile ilgili bir efsane anlatır. Efsaneye göre bulutların üzerinde Zerre isminde bir medeniyet ve bu medeniyette yaşayan Perişler vardır. Sabah olduğunda Elif ve dostları her yerin bulutlarla kaplandığını görür ve macera başlar. “Elif ve Arkadaşları: Kapadokya” sinema filmi, bayramın ikinci günü günü olan 17 Haziran Pazartesi günü saat 20.05’te TRT Çocuk’ta ekrana gelecek.

Doru Macera Adası

Doru, Karatay ve diğer dostlarımız, kendisine Hakem Bey diyen gizemli birinin hazırlamış olduğu oyunlara katılır. Oyunu kazanana verilecek olan Ormanın Kralı unvanı, en başta kimsenin umurunda değildir. Oyunlar ilerledikçe ve her oyundan sonra bir kazanan bir kaybeden çıktıkça, eğlenceli kahkahalarla başlayan oyunların yerini, oldukça ciddi yarışlar almaya başlar. İki tarafın oyuncuları da Kral unvanını kendi takımları adına kazanmak istiyordur ve bunun için her parkurda her rakiple karşılaşmaya hazırdır. Fakat uğruna savaştıkları Kral Tacı, tahmin bile edemedikleri bir sürprizle gelecektir. “Doru: Macera Adası” bayramın üçüncü günü günü olan 18 Haziran Pazar günü saat 20.05’te TRT Çocuk’ta yayınlanacak.

Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş

TRT Çocuk'un sevilen kahramanları Mert, Aslı ve Can bir kaza sonucu Bulmaca Kulesi'ne düşer. Eve dönmeleri için bazı kayıp kitapları bulmaları gerekir. Üç yakın arkadaş, bulmacaları çözüp tüm kayıp kitapları bulur. Eve dönmeye hazırlanan kahramanlar, Bulmaca Kulesi'nin koruyucusu Lugaz Usta'yı içine düştüğü durumdan kurtarmak için bu fikirden vazgeçip plan yapmaya koyulur. Mert, Lugaz Usta'yı kurtarmaya çalışırken ekipten ayrılır ancak girmeleri gereken hazine odasına ulaşabilmeleri için takım çalışması yapacakları bir bulmaca çözmeleri gerekir. “Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş” bayramın dördüncü günü günü olan 19 Haziran Pazar günü saat 20.05’te TRT Çocuk’ta olacak.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler