Sömestr Tatili Ne Zaman?

Sömestr Tatili Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karara göre ara tatil tarihleri belli oldu. 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrenciler ocak ayında ara tatile çıkacaklar.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci için ocak ayında yarıyıl tatili zili çalacak. Sömestr tatilinde nereye gideceklerine karar vermek isteyen ebeyenler, sömestr tatilinin ne zaman olacağını merak ediyor.

Ara Tatil (Sömestr Tatili) Ne Zaman Başlayacak?

Ara tatil 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacak. Öğrenciler 5 Şubat 2024 Pazartesi günü eğitim öğretime devam edecek.

Ara Tatil Kaç Gün?

Öğrenciler 19 Ocak 2023 Cuma günü karnelerini alacak. 19 Ocak günü okul saatinin bitişinden itibaren 5 Şubat günü dersler başlayana dek tatilde olacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ara tatil tarihleri belirlendi. Yılda iki kez uygulanan ara tatil 1. Dönem Ara Tatil ve 2. Dönem Ara Tatil olarak ayrılıyor.

5 Şubat 2024 Pazartesi günü ders zilinin çalmasından itibaren 2. Dönem eğitim öğretime başlanması planlanıyor.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler