“TRT Çocuk Kitaplık” 5 Milyon İndirmeyi Aştı

“TRT Çocuk Kitaplık” 5 Milyon İndirmeyi Aştı

Türkiye’nin en kapsamlı dijital çocuk kütüphanesi “TRT Çocuk Kitaplık” 5 milyon indirmeyi aştı.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Türkiye’nin seçkin yayınevlerine ait en sevilen çocuk kitaplarının bir araya geldiği “TRT Çocuk Kitaplık” yaklaşık 50 milyon açılan kitap sayısıyla kullanıcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Yeni kitapların dâhil olduğu, 5 milyon indirmeyi aşan uygulamada, TRT Çocuk’un sevilen çizgi dizi kahramanlarının hikâyeleri de “Bizim Kahramanlar” kategorisinde yer alıyor.

Yeni Kitaplar Okurlarını Bekliyor

TRT Çocuk’un beğeniyle takip edilen çizgi filmi “Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu” serisinin yeni kitabı, Kütüphaneler Haftası’nda “TRT Çocuk Kitaplık” kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Nasreddin Hoca’nın köyünü özlediği ve ortalıktan kaybolduğu yeni kitapta Zehra, Kerim ve Cemil Bey, Hoca’nın onlara bıraktığı gizli mektubu okumaya çalışacak. Okuyucular, kahramanların bu eğlenceli serüvenine dâhil olacak ve kitabın sonunda aktivitelerle okuduklarını pekiştirecek.

Kütüphanenin En Eğlenceli Hâli



Çocukların okuma alışkanlıklarına katkı sağlamayı, hayal gücünü, görsel, işitsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen “TRT Çocuk Kitaplık”ta kitapların sonunda interaktif oyun ve aktiviteler de yer alıyor.

TRT Çocuk’un psikolog, pedagog ve çocuk gelişim uzmanları tarafından okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklar için detaylı bir değerlendirme sürecinden geçirilen uygulamada, ebeveynler çocuklarının hangi kitapları okuduğunu, kaç sayfa okuduğunu, ne kadar sürede okuduğunu, kitap sonunda yer alan aktivite sorularıyla kitabı ne kadar anladığını takip etme imkânına sahip oluyor. Kullanıcılar, seçtikleri kitapları internete bağlı olmadan okumanın yanında onları sesli dinleyebiliyor, çevrim dışı okuyabiliyor ve kişisel kütüphanelerini oluşturabiliyor.

“TRT Çocuk Kitaplık”, tüm akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz ve reklamsız olarak indirilebiliyor. 







TRT Çocuk Kitaplık'ı Hemen İndirmek İçin Tıklayın!

3, 4, 5, 6, 7 yaş okul öncesi, eğitici, zeka geliştiren, eğlendiren ücretsiz çocuk hikaye ve masal kitapları TRT Çocuk Kitaplık uygulamasında.


Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler