Özel Öğrenme Güçlüğü Ne Zaman ve Nasıl Tespit Edilir?

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, özel öğrenme güçlüğünün tespit edilmesinde özellikle okul öncesi dönemde ‘fark et - müdahale et’ yaklaşımının önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu

Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, özel öğrenme güçlüğü olan çocukların ne zaman ve nasıl tespit edilebileceğini TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, "Özel öğrenme güçlüğü olan çocuklar özellikle okul öncesi dönemde ‘fark et - müdahale et’ yaklaşımı ile tespit edilebilir. Bir çocukta özel öğrenme sorunu olabileceğini düşünen aileler, sınıf ve rehber öğretmenleriyle birlikte çalışmalı, destek almalılar. Özel öğrenme güçlünün psikolojik ve eğitsel değerlendirmesi RAM’larda gerçekleşiyor. Tıbbi tanı için ise çocuk psikiyatristine başvurmak gerekiyor.” diye konuştu.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban

Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran

Yönetmen: Neval Çolak

Grafik: Eyüp Uğramaz

Kamera: Gökhan Eren, Kenan Güleşçe, İsa Aydın

Kurgu: Büşra Yıldız Gökpınar

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.