Özel (Özgül) Öğrenme Güçlüğü Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’nin ‘özel (özgül) öğrenme güçlüğü nedir, nedenleri nelerdir’ sorusunu yanıtladı.

Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu

Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, özel (özgül) öğrenme güçlüğünü ve nedenlerini anlattı.

Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, “öğrenme güçlüğü kalıtımsal olabilir. Bu durumda ebeveyndeki öğrenme güçlüğü çocukta da görülebilir. Çocukların yaşadığı çevre de önemlidir. Okul öncesi eğitim özel öğrenme güçlüğünün tespiti ve erken giderilmesi anlamında oldukça önemlidir. Küçük yaşta ekran maruziyetinin öğrenme güçlüğüne neden olabildiği de bilinmektedir. Bu nedenle küçük yaşta aşırı ekran kullanımından uzak durulmalıdır” dedi.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban

Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran

Yönetmen: Neval Çolak

Grafik: Eyüp Uğramaz

Kamera: Gökhan Eren, Kenan Güleşçe, İsa Aydın

Kurgu: Büşra Yıldız Gökpınar

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.