2024 YKS Sınavı Ne Zaman Açıklanacak? Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

2024 YKS Sınavı Ne Zaman Açıklanacak? Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM 2024 sınav sonuç takviminde YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. YKS sınav sonuçlarına, 17 Temmuz Çarşamba günü ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden ulaşılacak.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için geri sayım tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 3,5 milyondan fazla adayın katılımı ile gerçekleşen YKS oturumlarının sonuçları tamamlanan değerlendirmenin ardından erişime açıldı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından 17 Temmuz Çarşamba günü öğrenecek. ÖSYM'nin 2024 sınav takvimine göre, YKS sınav sonuçları yakın zaman içinde erişime açılacak.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenecek.

YSK Üniversite Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS Üniversite Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Geçtiğimiz yıl YKS üniversite tercihleri 27 Temmuz tarihinde alınmaya başlamış ve 8 Ağustos'ta sona ermişti.

2024 YKS tercih kılavuzunun da bu yıl 17 Temmuz tarihinde sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler