30 Ağustos Özel  Bölümleri TRT Çocuk'ta

30 Ağustos Özel  Bölümleri TRT Çocuk'ta

Çocuğunuza 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlamını ve önemini Aslan ile Elif ve Arkadaşları'nın 30 Ağustos özel bölümleriyle anlatın.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Kütahya'ya bağlı Dumlupınar yakınında 30 Ağustos 1922'de Türk ve Yunan orduları arasında meydana geldi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlamını ve önemini anlatan 'Aslan 30 Ağustos' özel bölümü ile ile 'Elif ve Arkadaşları 30 Ağustos' özel bölümlerini çocuğunuzla birlikte izleyebilirsiniz.

Aslan ve arkadaşlarının yaşadığı mahallede 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama hazırlığı vardır. Aslan ve arkadaşları da 30 Ağustos'ta verilen mücadelenin nasıl kazanıldığına dair detaylıca araştırma yapmaya başlar. Dedesinin önerisiyle muharebenin yapıldığı Başkomutanlık Tarihi Milli Parkı'na giderler. Kurtuluş mücadelesinin gerçekleştiği topraklara Kütahya'ya bağlı Dumlupınar'a giden Aslan ve Arkadaşları o günleri adeta yeniden yaşar.

Elif annesiyle birlikte okula giderken yolların bayraklarla süslendiğini görür. Annesi bugünün 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğunu söyledi. Okula geldiğinde ise Kerem'de Büyük Taaruz'dan bahseder. Çocuklar bu özel günün anlamını çok merak eder.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler