Çocuklar İçin Ara Tatil Önerileri

Çocuklar İçin Ara Tatil Önerileri

Ara tatil çocuklara dinlenmeleri, sonbaharda doğayı keşfetmeleri ve ailece vakit geçirebilmeleri için keyifli bir mola fırsatı sunuyor. İşte ara tatilde çocuklarla yapılabilecek etkinlik önerileri...

Ara tatil her gün sabah erkenden kalkıp okula gitmekten yorulan çocukların durup dinlenmeleri için ideal bir fırsat. Ebeveynler, 11-15 Kasım 2024 haftası ara tatillerini şimdiden planlama başlarken, çocuklar bu haftayı iple çekiyor. Peki bu hafta çocuklar ve ebeveynler neler yapabilir?

Aile Ziyaretleri İçin İdeal Zaman

Çocukların aile bağlarını ve sosyal ilişkilerini güçlendirmek için aile büyüklerinden başlayarak yakın akrabaları, arkadaşlarının aileleri ziyaret etmek, birlikte kutu oyunları oynamak, film izlemek onların güzel anılar edinmelerini sağlar. İstediği bir sinema filmine ya da tiyatro oyunlarına gitmek ve sonrasında bunun üzerine konuşmak, oyunlar oynamak da herkese iyi gelecektir.

Londra'da sonbahar

Birlikte Sonbaharın Keyfini Çıkarın, Doğayı Gözlemleyin

Evinize yakın bir parkta yürüyüş yapın, caddede sonbaharın izlerini arayın. Mümkünse yakındaki bir ormanda, deniz veya göl kenarında yürüyüş yapmak, hava güzelse ailecek piknik yapmak çok iyi fikir olabilir.

Başı kartın üstüne ortalayarak yapıştır. Rafyadan boyun, kol ve bacakları yap, gövde, el ve ayaklar için uygun boyda deniz kabuklarını yerlerine yapıştır.

Evde Kilden Eşyalar ya da Resim Yapın

Çocuğunuzla birlikte kilden ufak eşyalar ya da sonbahar resimleri yapabilirsiniz. Evde kolayca yapılabilen etkinlikler bularak birlikte sohbet ederken, sakin ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi

Çocuğunuzun İlgi Duyduğu Müzeleri Gezin

Çocuğunuzun ilgi alanlarına göre görmediğiniz yerlere gitmek, müzeleri, bilim merkezlerini ziyaret etmek, birlikte şehri keşfetmek, öğrenmek herkes için zevkli olacaktır. Müze gezerken çocuğunuz çok yorulmayacağı bir aralıklı ve rahat bir program yapmaya dikkat edin. Yanınızda su ve küçük atıştırmalıklar bulundurmanız iyi olabilir.

Çocuklar İçin Uygun Kitap Seçimi

Eğlenceli Kitaplar Okuyun, Kendi Öykünüzü Yazın

Çocuk kitaplarının büyüleyici dünyasına dalmayı teşvik edebilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte bir kütüphaneye gitmek, yeni bir kitap almak hayal gücünü beslemekle kalmaz ilgi alanlarını da genişletebilir.

Kitaplık Yaz

Sağlıklı Rutinleri Bırakmayın

Tatilde dinlemek ve süre olarak esnemek önemli ancak bunu da sağlıklı bir şekilde yapmak iyi olabilir. Çocuğun uyku, fiziksel aktivite ve beslenme gibi temel düzenini ara tatilde de sürdürmek iyi olabilir.

Dijital Oyun Bağımlılığı

Ekran Süresine Uymayı Unutmayın

Çocuklar ara tatilde arkadaşlarıyla online oyunlar oynamak isteyebilirler. Keyifli vakit geçirmeyi ve arkadaşlarla olan bağın sürdürülmesine fayda sağlıyor gibi olsa da ekran süresi, oynanan oyunların içeriği, izlenen filmler ya da videoların onların yaşlarına uygun olup olmadığına bakmalısınız. Çocukların teknolojiyi keşif ve öğrenme amacıyla kullanmaları konusunda onlara yardımcı olabilirsiniz.

Çocukla Eğlenceli Egzersizler Yapabilirsiniz

Ara tatilde evde hareket etmek ve eğlenmek mümkün. Çocuklar için hazırlanmış eğlenceli şarkıları açarak dans edebilir veya egzersiz videolarını açarak esneme hareketlerini yapmaya çalışabilirsiniz. Hatta birlikte nefes egzersiz çalışmaları da yaparak duygularını düzenleme deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Koronavirüs Döneminde Mutlu Aile Olma Yöntemleri!

Bol Bol Sohbet Edin

Ara tatilde çocuğunuzla hayallerini, isteklerini, sevdiği şeyleri, sevmediklerini, sizi nasıl gördüğünü, yaşadığı zorlukları konuşmak oldukça önemli. Çocuğunuzu yakından tanırken aranızdaki bağlar güçlenir. Ara tatilin sonunda genel bir değerlendirme yaparak gelecek tatilleri şimdiden planlayabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler