Çocuklar İçin Hafta Sonu Etkinliği

Çocuklar İçin Hafta Sonu Etkinliği

Türkiye’nin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin koleksiyonlarında imparatorluk topraklarından getirilen, çeşitli kültürlere ait bir milyona yakın eser bulunmaktadır. Çocuklar için eğitici bir yerdir.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde insanlık tarihinin önemli dönemeçlerini görebileceğiniz ve farklı medeniyetlerin bıraktığı zengin kültürel miras ögelerini bulabileceğiniz gibi arkeolojinin Osmanlı Devleti ve Türkiye’deki gelişimine ışık tutacak anlatının da izlere rastlayabilirsiniz.

Bu görkemli müzede, Büyük İskender Büstü’nden Kadeş Barış Antlaşması Tabletleri’ne kadar birçok tarihi dokuyu yakından inceleme fırsatı elde edebilirsiniz. Bu eserleri ayrıntılı şekilde dinlemek için girişte müzedeki eserleri anlatan sesli kulaklıkları temin edebilirsiniz. Ancak çoğu yapıtın yanında da açıklamalar yer alıyor.

Müze bahçesi ve avlusu oldukça huzurlu bir yer. Müzelerin binaları ve mimarileri da oldukça etkileyici. Bu tarih dolu günün sonrasında uğrayabileceğiniz Müze Kafe ise çocuklarla beraber soluk almak için keyifli bir ortam olacaktır.

undefined (Others)

İstanbul Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri:

Her gün açık 09:00 - 20:00 ( Gişe Kapanış Saati: 19:30)

İstanbul Arkeoloji Müzesine Nasıl Gidilir?

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Adres:

Alemdar Caddesi,Osman Hamdi Bey Yokuşu, Gülhane Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Gülhane durağında inerek İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Marmaray kullanarak Sirkeci durağında inebilir ve yaklaşık 10 dk. yürüyebilirsiniz.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler