Çocuklar İçin Müze Gezisi

Çocuklar İçin Müze Gezisi

Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni Gezip şehrin hafızasını dijital deneyimlemeye hazır mısınız?

TRT Çocuk

TRT Çocuk

İstanbul’un fethini sizlere hem görsel hem duyusal olarak yaşatacak olan Dünyanın ilk tam panoramik müzesinde, sıra dışı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Şu anda gösterimde olan ve 3 boyutlu bir müzecilik deneyimi yaşatacak olan “Sultan Mehmed’in Rüyası”, çağdaş bir yorumla Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde dijital bir yorumla yeniden hayat buluyor. Bu büyülü gösteriden sonra inceleyebileceğiniz ayrıca Osmanlı Devleti’nin kurucusu ve ilk padişahı olan Osman Gazi’den, son padişah Sultan Vahdettin’e kadar Osmanlı Devleti’nin kuruluş, yükseliş ve son döneminde tahta çıkmış 36 padişahın portreleri yer alıyor.

undefined (Others)

Açıklanan takvimine göre mayıs ayı boyunca çocuklara yönelik katılımcıları İstanbul'un fethine götürerek tarihte uzun bir yolculuğa çıkaran ücretsiz atölye ve etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz.

Müzenin inşa edildiği bu alanın aslında anlamlı bir tercih olduğu biliniyor. Çünkü Müze, geçmişte Topkapı’daki Trakya Otogarı’nın olduğu alanda, bugün ise Topkapı Kültür Parkı’nın içinde, askerlerin şehre girdiği ilk noktalara şahitlik eden bir noktada bulunuyor.

Panorama 1454 Tarih Müzesi Ziyaret Saatleri

Panorama 1453 Tarih Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Panorama 1453 Tarih Müzesi, haftanın her günü 08.00-18.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Panorama 1453 Tarih Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Adres: Merkez Efendi Mahallesi, Topkapı Kültür Park İçi Yolu, 34015 Zeytinburnu/İstanbul Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanarak Topkapı durağında indiğinizde Panorama 1453 Müzesi'ne ulaşabilirsiniz. Metrobüs ile Topkapı durağında inerek üst geçitten sağdan devam ederek 5 dakikalık bir yürüyüş ile Panorama 1453 Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Yenikapı-Havalimanı metrosuyla Topkapı-Ulubatlı durağında inerek 500T'ye binerek Panorama 1453 durağında indiğinizde Panorama 1453 Müzesi'ne ulaşabilirsiniz. Taksimden 72T, 73,76D,97T, 92T hatlarını kullanabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler