Çocuklar İçin Su Oyunları

Çocuklar İçin Su Oyunları

Yazın çocuklar için eğlenceli su oyunları. Aşırı sıcaklarda, uzun yaz günlerinde bahçede, piknikte ya da parkta ailenizi serinlemenizi sağlayacak eğlenceli su oyunları…

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Yaz sıcağında eğlenirken çocuklarla su oyunları oynamaya ve ailece serinlemeye ne dersiniz? Su balonu, baloncuk, sünger veya atlama ipi gibi kolay bulunabilir malzemelerle eğlenceli su oyunları oynayın, yazın keyfini çıkarın.

Baloncuk Yapma

Baloncuk Patlatma Oyunu

Yazın oynanabilecek çocukların en sevdiği su oyunu baloncuk patlatma oyunudur. Çocuğunuza ister hazır baloncuk patlatma oyuncaklarından alabilir ya da kendiniz çocuğunuza evde biraz su ve sıvı deterjan ile paloncuk patlatma oyunu yapabilirsiniz.

Su Balonu Patlatma Oyunu

Su Balonu Patlatma Oyunu

Çocuklar için çok eğlenceli bir su balonu patlatma oyunu. Balonları suyla doldurun ve düğümleyin. Ardından kısa bir ip kullanarak onları ağaç dallarına veya çamaşır ipine bağlayın. Daha sonra ufak düzgün bir sopa bulun. Çocuklar sırayla gözleri bağlı olarak balonu ellerindeki sopa ile patlatacak. Oyunda su balonu patladıkça ıslanan çocuklar eğlenirken serinleyecek. Su balonu oyunundan sonra soğuk meyvelerle çocukları ödüllendirebilirsiniz.

Buzdan Oyuncak Çıkarma Oyunu

Buzdan Oyuncak Çıkarma Oyunu

Evdeki plastik oyuncakları büyük bir kaplara koyun. Kabı suyla doldurun ve sonra buzlukta dondurun. Buz bloğunu kalıptan çıkarın ve çocuklara kaşık veya boya fırçası gibi keskin olmayan aletler ve su doldurulmuş minik bir sprey şişesi su verin. Çocuğunuz için eğlenceli ve serinletici buzda oyuncak bulma oyunu başlayabilir.

Su Balonu Patlatma Yarışı

Çocuklar için eğlenceli ve serinleten bir balon patlatma yarışı... Önce su balonlarını suyla doldurun. Mesafeye karar vererek başlangıç ile varış noktası belirleyin, başlangıç ​​çizgisinde balonları iki kovaya ayırın. Belirlediğimiz varış noktalarına iki sandalye koyun. Çocukları iki takıma ayırın ve sıralayın. Her takımdaki ilk kişinin bir su balonu almasını, sandalyeye doğru koşmasını ve balon patlatana kadar balonun üzerine oturmasını sağlayın. Daha sonra başlangıç ​​noktasına geri dönün ve gidecek bir sonraki kişiye seçin. Eğer oyuncu balonun üzerine oturmadan önce balonu düşürürse, geri dönüp yenisini almalı. Balonlarının tamamını patlatan takım oyunu kazanır.

Su Dolu Bardakla İp Atlama

İp atlama oyununu basit ve eğlenceli bir su oyununa çevirebilirsiniz. Bu oyunun kaymayacak bir zeminde oynanması önemli. Her oyuncuya bir bardak dolusu su verin. Malzemeler plastik büyük bir bardak ve ip. En az 3 kişi ile oynanır. Oyunda 2 kişi ipi çevirirken oyuncular teker teker ip atlar. İp atlayan oyuncu suyu dökmemeye çalışarak en az 10 kez atlar. Her turdan sonra bardakta en fazla suyu kalan oyuncu kazanır.

Kovadan kovaya su taşıma

Kovadan Kovaya Su Taşıma Oyunu

Bu oyun için en az 4 kova veya olabiliyorsa herkes için ayrı kova, sünger ve 2 plastik bardak olmalı. Oyunun başlangıç ve bitiş noktasını belirleyin. Çocukları ya da ailenizi iki sıra halinde gruplayın. Oyunun başlangıç noktasındaki kova ağzına kadar suyla dolu olmalı.  "Başla" denildiğinde sıradaki oyuncu bir sünger ya da plastik bardak ile dolu kovadaki suyu varış noktasındaki boş kovaya aktarmalı. Suyu en hızlı şekilde boş kovaya aktaran oyuncu kazanır.

Evde Buz İgloo

Buzlarla Igloo Yapın

Burada ihtiyacınız küp buz kalıpları ve dondurucu... Buz kalıplarını büyük bir alana boşaltın. İsterseniz buz kalıplarını gıda boyası da ekleyerek dondurabilirsiniz. Çocuklarla ailece serinlerken kendi igloo, piramit gibi yapılarınızı oluşturabilirsiniz.

Fıskiye Altında Islanma Oyunu

Çocuklar için bahçede fıskiyenin altında serinleyerek dans etmek çok eğlenceli olabilir. Müziği doğru zamanda durdurun. Burada bir hayvanın adını söyleyin ve çocuklara fıskiyenin altında dans ederken, koşarken veya zıplarken onu taklit etmeleri gerektiğini söyleyin.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler