Çocuklar İçin Uçurtma Müzesi

Çocuklar İçin Uçurtma Müzesi

Ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden birisi olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi üç ayrı bölümden oluşmaktadır. Çocuklarınızla birlikte tatilde ziyaret ederek eğlenceli bir deneyim edinebilirsiniz.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

-İki ayrı uçurtma müzesi salonu (bkz. Uçurtma Müzesi)

-Aynı anda 200 kişinin kendi uçurtmasını yapabileceği uçurtma okulu

-Büyük çoğunluğu yabancı kaynaklardan oluşan 850’ye yakın eseri ile uçurtma kütüphanesinden oluşmaktadır.

Dilerseniz Uçurtma Müzesi’nde dünyanın 33 ülkesinden toplanmış koleksiyon içindeki ilginç uçurtmaları çocuklarla birlikte izleyen ve ejderhadan ahtapota, kelebekten yılana, timsahtan kaplumbağaya kadar çeşitli tasarımlarda yapılmış bu renkli dünyayı ziyaret edebilir, dilerseniz de Uçurtma Okulu’nda nasıl uçurtma yapılacağını öğrenebilir, boyama atölyelerimizde kendi el becerileri ile boyadıkları kâğıtlardan da uçurtma yapabilirsiniz.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Üsküdar Uçurtma Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Uçurtma

Müzesi

Adres

: Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Uncular Cd. Bakıcı Sk. No:12 ÜSKÜDAR – İSTANBUL

Üsküdar sahilinden yaklaşık 10 dk. Yürüme mesafesinde yer alıyor. M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattını kullanarak Üsküdar durağında inebilirsiniz. Gebzeli-Halkalı arası hizmet veren Marmaray hattını kullanarak Üsküdar durağında inebilirsiniz.

Uçurtma

Müzesi

Ziyaret

Saatleri

:

P.tesi-Cuma: 09:30-17:00 | C.tesi: Özel Randevu | Pazar: KAPALI

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler