Çocuklarla Hafta Sonu Şerefiye Sarnıcı'na Gitmek

Çocuklarla Hafta Sonu Şerefiye Sarnıcı'na Gitmek

1600 yıllık tarihiyle görenleri büyüleyen Şerefiye Sarnıcı, Türkiye’de ilk olan 360° harita sistemi ile tarihi, sanat ve teknolojiyle buluşturuyor

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Kısa süre önce gösterilmeye başlanılan bu sistem, ziyaretçilerini su medeniyetinin izini sürmeye davet ediyor. İstanbul’un kadim tarihini “su şehri” temasıyla ele alan bu gösteriyi haftanın her günü deneyimleyebilirsiniz. Mekân algısını üç boyutlu tecrübe edebileceğiniz; bunu yaparken de şehrin su kültürünün izini sürebileceğiniz bu tarihi sarnıç, sizlere görsel bir şölen sunuyor. Şerefiye Sarnıcı'nda çocuklarla birlikte mistik atmosferi, ışık ve tarihi hem hissedecek hem de yaşayacaksınız. Şerefiye Sarnıcı, belirli zamanlarda düzenlediği konserler ile İstanbullu müzikseverleri, klasik Türk müziğinden klasik Batı müziğine ve Barok müziğe kadar birbirinden seçkin eserlerle buluşturuyor. 1600 yıllık Şerefiye Sarnıcı’nın enfes akustiğinde gerçekleşen konserler ile siz ve çocuklarınız unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayabilirsiniz.

Şerefiye Sarnıcı'na Çocuklarla Nasıl Gidilir?

Şerefiye

Sarnıcı

Ulaşım

Bilgileri

:

Binbirdirek, Piyer Loti Cd. No:2/1, 34122 Fatih/İstanbul

Tarihi yarımada çevresinde bulunan sarnıç için en kolay ulaşım aracı tramvay olacaktır. Şerefiye Sarnıcı için, Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanarak Çemberlitaş durağında indikten sonra kısa bir yürüyüş ile varabilirsiniz. Dilerseniz Marmaray kullanarak Sirkeci durağında inebilir ve yaklaşık 15 dk yürüyebilirsiniz.

Şerefiye Sarnıcı

Ziyaret

Saatleri

:

Haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler