Evde Yapılabilecek Etkinlikler

Evde Yapılabilecek Etkinlikler

Çocuklarınızla evde yapılabilecek kolay ve eğlenceli etkinlikler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Ailece eğlenirken keyifli vakit geçirebileceğiniz ev etkinlikleri burada.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Evde yapılabilecek çeşitli etkinlikler, ailenin bir araya gelip birlikte vakit geçirmesini sağlayarak ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunur. Oyunlaştırılmış keyifli etkinlikler ayrıca çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine de olanak tanır. 

Çocuklarla Evde Kolayca Yapılabilecek Etkinlikler

Evde yapılan etkinlikler ailenin bir arada mutlu ve sağlıklı bir şekilde vakit geçirmesine olanak tanırken, aynı zamanda birlikte öğrenmelerini ve büyümelerini sağlar. İşte sizler için hazırladığımız evde yapılabilecek etkinlik önerileri:

Gazete-Dergi İnceleme Etkinliği

Gazete ve dergileri okurken çocuğunuzla resimler hakkında konuşabilir, resimlerdeki insanlara konuşma balonları yazabilir, hatta bir ev gazetesi ya da dergisi hazırlayabilirsiniz.

Evde Hangi Oyunlar Oynanabilir?

Evin Krokisini Çıkarma Etkinliği

Bu etkinlikte bir kâğıt ya da karton üzerine kare ve dikdörtgen şekilleri çizerek evin kuşbakışı görünümünü oluşturabilirsiniz. Daha sonra çocuğunuzla birlikte bu odaları temsil eden şekillerin içine evdeki eşyaları yerleştirerek, evinizin krokisini çizebilirsiniz.

Hayal Gücü Etkinliği

Evde bulunan boncuklar, düğmeler, alüminyum folyo, küçük kumaş parçalarını kullanarak çocuğunuzla birlikte bir şehir inşa edebilir, çocuğunuzun hayal gücü doğrultusunda farklı şeyler yapabilirsiniz.

Hayal Gücü

Ev İşi Yapalım Etkinliği

Gün içerisinde yapılması gereken ev işlerini listeyebilirsiniz. Elbiselerin katlanması, çekmecelerin düzenlenmesi gibi. İşlerin nasıl yapılacağını çocuğunuzla beraber adım adım planlayın. İş bölümü yapınız. Bir müzik eşliğinde çocuğunuzla beraber ev işlerini yaparken keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Küçük Şef Etkinliği

Her çocuk yemek yapmayı ve mutfakta vakit geçirmeyi sever. Çocuğunuzla beraber bir yemek tarifi kitabından beğendiğiniz kolay bir tarifi yapabilir. Ve bu yemek hazırlama sürecini kameraya çekebilirsiniz. Aile Albumü Aile fotoğraflarının bulunduğu albümü çocuğunuzla beraber düzenleyebilir ve resimde bulunan aile bireyleri ve akrabalar hakkında konuşabilirsiniz.

Çizgi Roman Etkinliği

Çeşitli dergilerden ve gazetelerden kesilen karikatür ya da resimleri sıraya dizip yapıştırarak ve daha sonra da resimlere istedikleri konuşma balonlarını ekleyerek kendi çizgi romanlarını oluşturabilirler.

Tatil Anı Defteri Etkinliği

Ailece gidilen tatillerde çekilen fotoğrafları bilgisayarda düzenleyebilir, resimlerin altlarına tatilde başınıza gelen ilginç olayları yazabilirsiniz. Bu resimlerin baskısını alarak aynı şekilde bir tatil defteri oluşturabilirsiniz.

Tamir Zamanı Etkinliği

Evde bulunan her eşya çocuk için bir oyuncak olabilir. Çocuklar genelde nesnelerin içinde ne olduğunu merak ederler. Çocuğunuzun bozulan arabasını, ya da işinize yaramayan bir televizyon kumandasını beraber tamir etmeye çalışabilirsiniz.

1,2,3 Motor Etkinliği

1,2,3 motor etkinliği ile bir video kamera ya da cep telefonunuzun kamerasını kullanarak gün içinde evde yaptığınız işleri ya da ailece beraber geçirdiğiniz anları kayıt altına alabilir. Aile bireylerine rol dağıtarak kısa film çekebilir ve akşam ailece izleyebilirsiniz.

Sırala Etkinliği

Sırla etkinliği ile birkaç kartın üzerine farklı miktarlarda balon çizerek, çocuğunuzun kartları üzerindeki balon sayısına göre azdan çoğa ya da çoktan aza olacak şekilde sıralamasını isteyebilirsiniz.

Evde Eşya Bulma Etkinliği

Evde Eşya Bulma Etkinliği

Bu etkinlik ile evinizi ne kadar tanıdığınızı anlayacaksınız. İhtiyacınız olan göz bandı veya eşarp. Öncelikle bir oyuncak belirleyin. Evin salonunda bir yere koyulan bu oyuncağı bulmaya çalışacaksınız. Gözleri bağlı olan kişiyi uzak en uzak bir noktasında bırakın ve sadece sesle yönlendirerek salona gelmesini sağlayın. Evi tarif ederek salondaki oyuncağı güvenli bir şekilde bulmasını sağlayacaksınız. Böylece evinizde kapıların, eşyaların yerlerini hatırlamanızı ve hafızanızda tutmanızı sağlayan bu etkinlik ile çok eğlenmiş olacaksınız. Oyuncağı sırayla farklı odalara koyabilir ve sırayla bulmaya çalışabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler