İki Kişilik Eğlenceli Oyunlar

İki Kişilik Eğlenceli Oyunlar

Kelime oluşturma, BOM, isim-şehir-hayvan, kelime avı, taş-kağıt -makas gibi çocukların evde, dışarıda veya okulda oynayabilecekleri iki kişilik eğlenceli oyunlar...

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Evde veya dışarıda oynanabilecek iki kişilik oyunlarla çocuklar hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak hem de unutulmaz çocukluk anıları biriktirecek. Ayrıca çocukların farklı becerilerini geliştiren iki kişilik oyunları siz de onlarla oynayabilir ve böylece aile içi iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.

Yaratıcılıklarını keşfederken problem çözme yeteneklerini geliştiren kelime oluşturma, BOM, isim-şehir-hayvan, kelime avı, taş-kağıt -makas gibi iki kişilik oyunlar ile çocuklar ister sizinle ister arkadaşlarıyla eğlencenin keyfini çıkarabilir.

Her Yerde Oynanabilen İki Kişilik Oyunlar

Burada verdiğimiz iki kişilik oyun önerilerini hemen hemen hr ebeveyn mutlaka çocukken oynamıştır. Bu oyunlar size çocukluğunuzu hatırlatırken çocuklarınızın eğlenceli zaman geçirmelerini de sağlayacak.

Taş-Kağıt-Makas Oyunu Nasıl Oynanır?

Taş-kağıt-makas her yaştan insanın keyifle oynayabileceği basit ama eğlenceli bir oyun. Rekabetçi doğası sayesinde taş-kağıt-makas oyununda çocuklar kazanma ve kaybetme konusunda deneyim kazanırken, sosyal becerilerini de geliştirebilirler. Taş-kağıt-makas, sadece bir oyun olmanın ötesinde, çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunar. Herhangi bir malzeme ya da ekipmana ihtiyaç duymadan evde oynayabilecek taş-kağıt-makas oyunu, çocukların sosyal hayatına da katkı sağlayabilir.

İsim-Şehir-Hayvan-Bitki Oyunu Oyna

İsim-Şehir-Hayvan Oyunu Nasıl Oynanır?

İsim-şehir-hayvan oyunu eskiden beri oynanan popüler bir oyun. Bu oyunu oynamak için iki adet kağıt ve kalem gerekli. Kağıtta görseldeki gibi sütunlar oluşturun. Sırayla "harf, isim, şehir, hayvan, bitki, eşya ve puan" başlıklarını yazın. Sonrasında, oyunu başlatmak için bir harf belirleyin. Belirlenen harfe göre sütunları doldurun ve puanları hesaplayın, ardından bir sonraki tura geçin. Oyunda her farklı ve doğru yanıt 10 puan değerinde, aynı yanıtlar ise 5 puan değerindedir.

BOM Oyunu Nasıl Oynanır?

BOM oyunu, evde hızlıca oynanabilen ve eğlenceli vakit geçirilen bir iki kişilik oyundur. Oyunu iki kişiyle oynamak daha keyifli olsa da daha fazla kişiyle de oynanabilir. Oyuna başlamadan önce bir sayı belirleyin ve sırayla saymaya başlayın. Belirlenen sayıya veya katlarına denk gelen sayıda "BOM" demeniz gerekmektedir. BOM demeyi unutan oyuncu oyunu kaybeder ve yeni bir sayı belirlenerek oyun yeniden başlar.

Sıcak-Soğuk Oyunu Nasıl Oynanır?

Sıcak-soğuk oyunu, iki kişiyle oynanabilen bir oyun. İlk olarak, bir oyuncunun evin rastgele bir yerine bir obje saklaması gerekir. Diğer oyuncu bu objeyi ararken, saklayan kişi, arayan kişi objeye yaklaştıkça 'sıcak', uzaklaştıkça 'soğuk' demelidir. Objeyi bulan oyuncunun ardından sıra diğer oyuncuya geçer.

Kelime Oluşturma Oyna

Kelime Oluşturma Oyunu Nasıl Oynanır?

Kelime oluşturma oyunu, hemen hemen herkesin oynayıp zevk aldığı oyunlardan biri. İki kişiyle evde, dışarıda veya okulda oynanabilen eğlenceli bir oyun olan kelime oluşturma, belirlenen oyuncunun bir kelime söylemesiyle başlar. Diğer oyuncu, arkadaşının söylediği kelimenin son harfinden yeni bir kelime oluşturmalıdır. Oyun, bir oyuncu hata yapana kadar devam eder.

Evet / Hayır Oyunu Nasıl Oynanır?

Bu oyunun ana hedefi, karşıdaki kişiye evet veya hayır dedirtmektir. Bir oyuncu, diğerine sürekli sorular sorar. Sorulara sadece "Evet" veya "Hayır" yanıtı verilmeli, ancak oyuncu bu yanıtları kullanmamalıdır. Oyuncu “Evet” veya “Hayır” derse oyunu kaybeder ve sıra diğer oyuncuya geçer.

Kelime Avı Oyna

Kelime Avı Oyunu Nasıl Oynanır?

Kelime avcısı oyunu belirlenen oyuncunun ilk olarak bir hece söylemesi ile başlar. Ardından, oyuncular bu heceyi kullanarak kelimeler türetmeye çalışır. Kelime avcısı oyununda, geniş bir kelime dağarcığına sahip olmak, oyunu daha uzun süre oynayabilmek için önemlidir.

Oyun Dünyası Yaz

İki Kişilik Dijital Oyunlar TRT Çocuk Oyun Dünyası’nda

Ayrıca, Yaz tatilinde çocuklar için ister anne babalarıyla ister kardeşiyle ya da arkadaşıyla oynanabilecek 2 kişilik eğlenceli, güvenilir ve çevrimdışı oyunlar TRT Çocuk Oyun Dünyası’nda! İstersen arkadaşınla çok keyifli bir kek kapmaca oyunu oynayabilir ya da havalı hokey ile tüm maçları alabilirsin. Çocukların en çok sevdiği yakar top oyunu da TRT Çocuk Oyun Dünyası'nda! Yakar top ile tüm tuğlaları kırın, puanları toplayın. 7'den 70'e tüm çocukların ve büyüklerin beğenerek oynadıkları tetris oyunu, heyecanlı ninja parkuru oyunları da sizi bekliyor. Tetris, ninja parkuru oyunlarını istediğin kişi ile oynayıp eğlencenize eğlence katın.

TRT Çocuk Oyun Dünyası'ndaki İki Kişilik Oyunlar Neler?

TRT Çocuk Oyun Dünyası'na gelin iki kişilik oyunlar "Kek Kapmaca, Havalı Hokey, Yakar Top, Tetris, Şekil Avı, Ninja Parkuru" oyunlarını oynamaya başlayın. Ücretsiz ve reklamsız TRT Çocuk Oyun Dünyası'nı hemen indirin, ailece oyun oynamanın keyfini çıkarın.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler