Koro

Koro

Vazgeçmeyen, sevgi, ilgi ve anlayışla çocukların ruhuna ulaşılabileceğine inanan bir öğretmenin, çocukların hayatını nasıl değiştirebildiğini bir kez daha görüyoruz.

Zeynep Temizer Atalar

Zeynep Temizer Atalar

Koro, zor durumdaki erkek çocukların eğitim aldıkları bir okulda geçen olayları konu alıyor.

Yıl 1949... Fransa.. İkinci Dünya Savaşı biteli 4 yıl olmuş.

Koro, zor durumdaki erkek çocukların eğitim aldıkları bir okulda geçen olayları konu alıyor. Birçok çocuğun kimsesiz veya davranış problemlerinin olduğu bu okulda işler, çok da kolay yürümüyor. Son derece sert ve yıpratıcı disiplin yöntemlerine sahip okul müdürü “etkiye tepki” anlayışıyla, çocukların yaptığı en ufak hatalara bile, oldukça büyük cezalar veriyor.

Okula yeni gelen müzik öğretmeni Bay Matiyö ise, bu durumu, çocuklarla kurduğu tatlı-sert ama büyük oranda hoşgörülü yaklaşımıyla değiştirmeye, çocukları korumaya çalışıyor. Çocukları ses türlerine göre sınıflandırarak bir koro kuruyor. Bu çaba sayesinde, okulun en problemli çocuklardan biri olan Pierre Moranj’ın aslında müziğe çok büyük bir yeteneği olduğu keşfediliyor.

Bay Matiyö’nün yapıcı yöntemleriyle okul düzene girmeye, çocuklardaki davranış sorunları azalmaya, hatta okul müdürü bile biraz yumuşamaya başlıyor. Ancak bir psikiyatristin deney amacıyla okula getirdiği ileri düzeyde sorunlu öğrenci Mondan ile işler yeniden karışıyor. Bu film ile asla vazgeçmeyen, sevgi, ilgi ve anlayışla çocukların ruhuna ulaşılabileceğine inanan bir öğretmenin, çocukların hayatını nasıl değiştirebildiğini bir kez daha görüyoruz. Anne babalar için de geçerli bu değerli formül üzerinde düşünmeniz dileğiyle…
İyi seyirler.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler