LGS 2024 Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayımlanacak?

LGS 2024 Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayımlanacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için hazırlıklar devam ederken, sınav giriş belgesi Haziran ayında yayınlanacak.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

2 Haziran 2024’te yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav için hazırlıklar devam ederken, öğrenciler sınav giriş belgelerinin yayımlanmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sınav yerleri için tarih verdi.

MEB tarafından 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavda, öğrenciler Kovid-19 salgını öncesinde olduğu gibi kendi okullarında değil, belirlenen okullarda sınava girecekler. Bu nedenle, öğrenciler sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi merak ediyor.

“LGS Sınav Yerleri”

Öğrencilerin LGS sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası ve alacakları sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer alacağı LGS sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edilecek. Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgeleri bu tarihten itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde belirtilen sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

Öğrencilerin LGS sınavına gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini bulundurmaları gerekiyor.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler