MEB’in Yeni Eğitim Müfredatı Ne Zaman Uygulanacak?

MEB’in Yeni Eğitim Müfredatı Ne Zaman Uygulanacak?

Okullarda müfredat değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Yeni müfredat ne zaman geçerli olacak, neler değişecek, hangi sınıflar için geçerli olacak?

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çabanın ürünüdür. Müfredat hazırlık sürecinde titizlikle uzun görüşmeler yapıldı, kamuoyunun görüşleri dikkate alındı ve detaylı analizler gerçekleştirildi. Bu süreç boyunca düzenlenen toplantılar ve yapılan değerlendirmeler, modelin temelini oluşturdu. Modelin beceri çerçevesi oluşturulurken akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla bir araya gelindi ve yirmi çalıştay düzenlendi. Her bir ders için belirlenen ekipler, yoğun bir şekilde bir araya gelerek müfredatın detaylarını şekillendirdi.

Yeni Müfredat Ne Zaman Uygulanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre yeni müfredat değişikliği 2024 2025 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak.

Yeni Müfredatla Neler Değişecek?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde Türkçenin bütün zenginliğiyle toplumun birbiriyle iletişimine, bu iletişimi anlamlandırma çabalarına ve kültür unsurlarını nesilden nesile aktarılmasına öncülük ve eşlik ettiğine vurgu yapıldı.

Yeni Müfredat Hangi Sınıflar İçin Geçerli Olacak?

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Yeni Müfredat İçerisinde Yer Alan Erdem – Değer – Eylem Modeli Nedir?

Yeni müfredatta ayrıca ilk kez "Erdem-değer-eylem Modeli" de yer aldı. Değerlerin eğitim sürecinde doğal süreç içerisinde edinilmesi için özgün bir yaklaşımla tasarlanan bu modelde "adalet", "saygı" ve "sorumluluk" üst değerler olarak ele alındı. Ayrıca duyarlılık, merhamet, estetik, temizlik, sabır, tasarruf, çalışkanlık, mütevazılık, mahremiyet, sağlıklı yaşam, sevgi, dostluk, vatanseverlik, yardımseverlik, dürüstlük, aile bütünlüğü, özgürlük değerlerinin programlar içinde işlenmesiyle içsel ahenge sahip "huzurlu insan", "huzurlu aile ve toplum", "yaşanabilir çevre" hedeflendi.

Müfredat Değişikliği Görüş Ve Öneriler Nasıl Bildirilir?

Müfredat değişikliği hakkında görüş ve öneri bildirmek isteyenler gorusoneri.meb.gov.tr adresi üzerinden görüş ve önerilerde bulunacak. e-Devlet aracılığıyla kimlik doğrulaması, kimlik numarası, ad soyad, aracılığıyla görüş ve öneri bildirilebilecek.

Müfredat Değişikliği Görüş Ve Öneriler İçin Son Gün Ne Zaman?

Bir haftalık askı süresinin sonunda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı gelen eleştiri, görüş ve önerileri inceleyerek, müfredata son şeklini verecek.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler