Okulun Son Günü Yapılacaklar Listesi

Okulun Son Günü Yapılacaklar Listesi

Okuldan mezun olacak öğrenciler, okulun son gününü nasıl geçirebilir? Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla okulda neler yapabilir? Mezun olacak öğrenciler için okulda son gün yapılabilecekleri listeledik.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Okulların kapanmasına günler kala bazı öğrencileri mezuniyet heyecanı sardı. İlkokul, ortaokul veya liseyi bitiren öğrenciler mezuniyet sevinci ile arkadaşları ve öğretmenlerinden ayrılacak olmanın üzüntüsünü bir arada yaşıyor.

Okulunu bitiren öğrencilerin velileri, mezuniyet törenlerinde çocuklarının yanında yer alarak onların heyecanına ortak oluyor.
Öğrenciler ise okulun son günlerinde yaşanan heyecan ve koşuşturma sebebiyle, okulun son günü bazı yapmak istedikleri şeyleri unutulabiliyor.

Karneler alınıyor

Bu nedenle mezun olmanın heyecanı ile okuldan ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşayan öğrencilere yardımcı olabilmek için ‘okuldaki son gün yapılacaklar listesi’ hazırladık.

Öğrenciler Okulun Son Günleri Neler Yapabilir?

Öğretmenleriniz ile okul personeline teşekkür etmeyi unutmayın.

Öğretmenler ile tüm sınıfın bir arada olduğu, okulun son günü hatıra fotoğrafı çektirin.

Okulda sınıf, koridor, bahçe gibi sizin için anısı olan yerlerde, arkadaşlarınızla eğlenceli fotoğraflar veya videolar çekin.

Evde çantanızı boşaltın, okul araç ve gereçlerinizi gözden geçirin.

Yeniden kullanacağınız ya da artık kullanmayacağınız okul eşyalarınızı ayırın.

Kullanmayacağınız eşyaları bir alt sınıftaki öğrencilerden ihtiyacı olanlara ya da vermek istediğiniz arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz.


Okulun son günü yapılacaklar

Okulda yaptığınız ve sizin için önemli olan etkinlik, proje ve ödevlerinizi bir kutuda saklayın. 


Okulda sizi en çok mutlu eden, ilginç gelen anılarınızı hatırlamaya çalışın ve onları unutmamak için bir deftere yazın.

Mezun olduktan sonra farklı okullara gidecek arkadaşlarınızla görüşmek istiyorsanız iletişim bilgilerini alabilirsiniz. İsterseniz arkadaşlarınızın sizinle ilgili düşüncelerini yazabilecekleri bir anı defteri de edinebilirsiniz.

Mezuniyetinizi kutlamak için ailenizle bir etkinlik planlayın.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler