Özel Çocuklar İçin Eğlenceli ve Eğitici Etkinlikler

Özel Çocuklar İçin Eğlenceli ve Eğitici Etkinlikler

MEB, özel çocukların evde aileleriyle birlikte uygulayabilecekleri eğlenceli ve öğretici etkinlikler serisini yayımladı.

Anadolu Ajansı

Anadolu Ajansı

Tüm öğrencilerle birlikte özel çocukların da evde aileleriyle birlikte uygulayabilecekleri eğlenceli ve öğretici etkinlikler...

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce uzaktan eğitim sürecinde özel çocuklara yönelik yenilikçi ve özgün öğrenme araçları sunulmaya devam ediliyor. Özel çocukların evde aileleriyle birlikte uygulayabilecekleri eğlenceli ve öğretici etkinlikler takvimi kapsamında hazırlanan 'Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler' serisinin birinci cildinden sonra 2'nci ve 3'üncü ciltlerini yayımladı. Bu kitaplar sayesinde öğrenciler, yaparak, yaşayarak, daha kalıcı ve daha kolay öğrenebilecekler.

Okul öncesi dönemden başlayarak 3'üncü kademe düzeyindeki öğrenciler de dahil olmak üzere tüm yetersizlik gruplarına yönelik hazırlanan takvim, 'yarışma', 'bilmece', 'sanat etkinliği', 'müzik saati', 'mutfak etkinliği', 'oyun', 'iletişim', 'deney', 'fiziksel aktivite', 'günlük yaşam' ve 'günü değerlendirme' bölümlerinden oluşuyor. Takvimin her bir cildinde; öğrencilerin belirtilen alanlara yönelik yaparak, yaşayarak, kalıcı ve kolay öğrenmelerini sağlayan, kazanım odaklı ve öğretici toplam 20 günlük etkinlik yer alıyor.

'Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler' takvimine bu linkten erişebilirsiniz: http://orgm.meb.gov.tr/ekutuphane/anasayfa/derskitaplari/

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler