Tatilde Oyun Dolu Kitaplar TRT Çocuk Kitaplık’ta!

Tatilde Oyun Dolu Kitaplar TRT Çocuk Kitaplık’ta!

Yarıyıl tatilinde eğlenceli bir kitap okuma deneyimi TRT Çocuk Kitaplık'ta çocukları bekliyor. Çocuk gelişimini destekleyen öykülerle dolu TRT Çocuk Kitaplık, sadece kitap okuma deneyimini değil aynı zamanda öğrenmeyi de eğlenceli hale getiriyor.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

TRT Çocuk Kitaplık, yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenerek kitap okuma alışkanlığını devam ettirecek bol oyunlu ve animasyonlu bir kitap okuma deneyimi sunuyor. TRT Çocuk Kitaplık’ta yer alan animasyonlu kitaplarda yer alan labirent, kart eşleştirme, yapboz ve nokta birleştirme gibi oyunlar, çocukları yarı yıl tatilinde de kitapların büyülü dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

TRT Çocuk Kitaplık, hikâye ve öykülerin yanı sıra zengin oyun içerikleriyle çocukları hem eğlendiriyor hem de öğrenmelerine destek oluyor. Tatil boyunca çocuklar, kitap okumanın yanı sıra zekâ gelişimlerine katkıda bulunan oyunlarla vakit geçirerek verimli ve eğlenceli bir tatil deneyimi yaşayacaklar.

Her Kiitaba Özel Oyunlar TRT Çocuk Kitaplık’ta!

Her kitap için özel olarak hazırlanan ve kitapların sonunda yer alan eğlenceli labirent, kart eşleştirme, yapboz, ve nokta birleştirme oyunları TRT Çocuk Kitaplık’ta çocukları bekliyor. Çocuklar okurken eğleniyor, eğlenirken problem çözme, dikkat ve görsel hafıza becerilerini geliştiriyor

TRT Çocuk Kitaplık uygulaması ile çocuklar; istedikleri kitapları ücretsiz ve reklamsız okuyor, dinliyor ve kitabın sonunda öykü ve masal kahramanlarının yer aldığı oyunlarla okumanın keyfini çıkarıyor.

İlkokul Dönemindeki Çocukların Okuma, Yazma ve Anlama Becerilerini Geliştiriyor!

Uzman pedagoglar tarafından yaş ve gelişim özellikleri titizlikle incelenerek seçilen kitapların yer aldığı TRT Çocuk Kitaplık, eğitici-öğretici çocuk kitapları ile okul öncesi ve ilkokul dönemi çocukların okuma, yazma ve anlama becerilerinin gelişimini destekliyor.

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırıyor!

Oyunlaştırılmış eğlenceli çocuk kitaplarıyla TRT Çocuk Kitaplık, çocukların okuma alışkanlığı kazanmasına ve dil gelişimine yardımcı oluyor. Ebeveynler uygulamada yer alan Ebeveyn Paneli’nden çocukların hangi kitapları okuduklarını ve uygulamada ne kadar zaman geçirdiklerini takip edebiliyor.

TRT Çocuk Kitaplık Ebeveyn Paneli Nasıl Kullanılır?

Ebeveynler, TRT Çocuk Kitaplık uygulamasını indirdikten sonra TRT Hesabı’na kaydolarak ya da Google ya da Apple hesapları ile üye olabiliyor, çocuk kitaplarını hepsini ücretsiz okuyabiliyor. ‘Ebeveyn Paneli’nden, her bir çocuk için ayrı profil oluşturulabiliyor. Böylece çocuk kitapları her çocuğun yaşına ve ilgi alanına uygun olarak listeleniyor ve özel bir kütüphaneye dönüşüyor. Üyelik; çocuk kitaplarına farklı cihazlardan erişilebilmesini ve aktifleşen ayraç özelliğiyle kitaba kalınan yerden devam edilebilmesini de sağlıyor.

Her Çocuk İçin Farklı Profil Oluşturabilme

'Ebeveyn Paneli’nden her bir çocuk için farklı profil oluşturulabiliyor.'

Okunan kitaplar, ilgi duyulan kitap türleri, okuma süreleri, uygulamada geçirilen toplam süreler, okunan sayfa sayıları, bölüm sonu aktivite sorularıyla kitabı anlama düzeyleri, interaktif oyunlarla elde ettiği görsel, dil, bilişsel ve duygusal kazanımları detaylı olarak ayrı ayrı takip edilebiliyor. Her yaştan çocuk hikâye kitaplarına erişebileceğiniz TRT Çocuk Kitaplık uygulamasını web sitemizden de detaylı inceleyerek hemen indirin, kullanmaya başlayın.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler