TRT Çocuk Bulmaca Kulesi Oyunuyla Çocuklar Bilimle Tanışıyor!

TRT Çocuk Bulmaca Kulesi Oyunuyla Çocuklar Bilimle Tanışıyor!

Bulmaca Kulesin'den çıkış için biraz bilime, biraz akla ve biraz da cesarete ihtiyacınız olacak!

TRT Çocuk

TRT Çocuk

TRT Çocuk'un sevilen çizgi filmi Bulmaca Kulesi'nin kahramanlarını kuleden çıkarabilmek için bilimin ilkeleriyle ilgili soruları cevaplamanız gerekiyor.

8 Yaş ve Üzeri Çocuklar İçin TRT Çocuk Bulmaca Kulesi


Alanında uzman pedagoglar tarafından hazırlanan Bulmaca Kulesi oyununda çocukların okulda öğrendikleri fen bilimlerine dair bilgiler pekiştiriliyor, çok yönlü düşünme yeteneği edinmeleri sağlanıyor ve analitik düşünme yöntemleri geliştiriliyor.

Bulmaca Kulesi'nde, suyun kaldırma kuvveti, ağırlık merkezi, yer çekimi veya basit makine mantığı gibi konulardan gelen oyun için soruları doğru yanıtladıkça ileri seviyelere geçme hakkı veriliyor.

Çocukların problem çözme yeteneğini geliştirmeyi hedefleyen Bulmaca Kulesi oyunu sayesinde, çocuklar farklı disiplinleri bir arada kullanırken, bilimin temel ilkelerini hem öğreniyor hem bildiklerini de pekiştiriyor.

KAZANIMLAR

Disiplinlerarası düşünme

Bilimin temel ilkeleri

El-göz koordinasyonu

Çok yönlü düşünme

Çevre duyarlılığı

Problem çözme

Akıl yürütme

Dikkat

Bulmaca Kulesi oyunu kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde çocuklar tarafından kolaylıkla kullanılabiliyor. Çocukların muhakeme yeteneklerini ve düşünme becerilerini geliştirme amacıyla tasarlanan oyun eğitici ve eğlenceli zaman geçirmek için harika bir uygulama!

Tamamen reklamsız ve ücretsiz olan bu zeka oyunu ile çocuklar zihinlerinin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkacak.

TRT Çocuk Bulmaca Kulesi uygulamasını trtcocuk.net.tr , IOS ve Android mağazalarından indirip çocuklarınızla birlikte kaliteli vakit geçirebilirsiniz. TRT Çocuk Bulmaca Kulesi inceleme videosunu izlemek için tıklayın.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler