Aile ve TRT Çocuk Filmleri

Aile ve TRT Çocuk Filmleri

Çocuk sinema filmleri denilince ilk akla gelen ve güvenilir içerikleriyle ailelerin tercih ettiği TRT Çocuk kahramanlarının yer aldığı, ailecek izlenecek çocuk filmlerini listeledik.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

TRT Çocuk kahramanları çocuk ve aile sinema filmlerinde oldukça başarılı. Çocuk sinema filmleri denilince güvenilir içerikleriyle ailelerin tercih ettiği TRT Çocuk kahramanlarının yer aldığı, ailecek izlenecek çocuk filmlerini listeledik.

Çocuk sineması denildiğinde ilk akla gelen TRT Çocuk filmleri,
ailecek çocuklarla İzlenecek filmlerden oluşuyor. İşte en beğenilen çocuk filmleri...

Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas

Aslan, uçak mühendisi olmanın hayalini kuran küçük bir çocuktur. Aslan'ın babası Hasan Usta, kahraman bir pilot olan babasından kalan eşyaları Aslan'a vermeye karar verir. Büyük bir heyecanla eşyaları karıştırmaya başlayan Aslan, eşyaların arasında büyük büyük babasının Hürkuş adını verdiği eski uçağının canlanabildiğine dair izlere rastlar. Bunun üzerine harekete geçen Aslan, arkadaşlarını da yanına alarak kayıp kolun ve Hürkuş'un peşine düşer. Ancak kayıp kolu arayan sadece Aslan ve arkadaşları değildir. Aslan, kimse ulaşmadan Hürkuş'u bulmayı başarabilecek midir?

Gösterim Tarihi:

7 Ocak 2022 


Süre:

1s 32dk 
 Animasyon, Aile, Macera

Yönetmen:

H. Sinan Güngör, Hakan Bol

Senarist:

Özgür Balamir

Oyuncular:

Kayra Özdemir, Elif Gizem Aykul, Nusret Çetinel

Çocuk sinema filmleri

Aslan Hürkuş Filmleri

Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey

Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey, dost canlısı bir helikopter olan Gökbey'i kurtarmak için zorlu bir maceraya atılan Aslan, arkadaşları ve Hürkuş'un hikayesini konu ediyor. Gökbey, gözalıcı olduğu kadar güçlü ve dost canlısı olan bir helikopterdir. Hürkuş'un taşından elde edilen verilen sayesinde Gökbey canlanır. Bu sırada Ferit'in yakalanmasından sonra işlerin başına geçen Yaralı Yüz, olumsuz enerjiyle elde edilen kırmızı bir taş üretir. Ancak taşın enerjisini kaldırabilecek bir uçak ya da helikopter bulamazlar. Bunun üzerine gözlerini Gökbey'e diken Yaralı Yüz, onu uçuş testi sırasında kaçırır. Gökbey'i kurtarmak için peşine düşen Aslan, arkadaşları ve Hürkuş için bu süreç hiç de kolay olmayacaktır.

Gösterim Tarihi:

21 Ekim 2022 


Süre:

1s 34dk 
 Animasyon, Aile

Yönetmen

H. Sinan Güngör, Semih Turalı, Yunus Emre Çakır

Senarist

Ali Hakan Kaya

Oyuncular:

Elif Gizem Aykul, Fatih Özkul, Sinan Pekinton

Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi

Çocuk filmi

Doru: Macera Adası İzle

Çocuk sinema filmleri

Elif ve Arkadaşları Kapadokya

Elif ve Arkadaşları Kapadokya İzle

Elif ve Arkadaşları Kapadokya, Kapadokya'ya okul gezisine giden Elif ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Başarılı geçen bir okul döneminin ardından öğretmen İpek, öğrencilerinin stres atmaları için Kapadokya'ya bir gezi düzenler. Elif ve arkadaşları, Kapadokya'da geçen güzel günün ardından, rehberleri Leyla'nın ateş başında anlatıklarını dinler. Leyla'dan Peribacalarının efsanesini dinleyen çocuklar, böylece gökyüzünde yaşayan Perişler'den haberdar olurlar. Efsaneyi çok seven çocuklar, gökyüzüne çıkıp, Perişler ile tanışmanın hayalini kurar. 


Gösterim Yılı:

28 Nisan 2023 


Süre:

1s 15dk 
 Animasyon, Aile

Yönetmen:

İsa Doğmuş, Hasan Tahta, Ömür Elbistanlıoğlu

Çocuk sinema filmleri

Kaptan Pengu ve Arkadaşları Mandalinanın Günlüğü

Kaptan Pengu çizgi dizisinin sinema uyarlaması olan çocuk sinema filminde, kaybolan arkadaşlarını ararken türlü maceralara atılan Kaptan Pengu ve arkadaşlarının hikayesi konu ediliyor.


Gösterim Tarihi:

29 Şubat 2020 ve 24 Temmuz 2020 Animasyon, Aile

Yönetmen:

Nurullah Yenihan, Engin Baştürk

Oyuncular:

Onur Akgülgil, Emin Yaraç, Ufuk Yüksel 


Çocuk sinema filmleri

Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2



Kaptan Pengu Filmleri

Ailecek izlenecek filmlerden Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2, kuraklık, okyanus ve denizlerde yaşamı tehdit eden kirlilik, iklim değişikliği, doğal afetlerin artışı gibi sorunlarla ilgilenen, Kaptan Pengu önderliğindeki grubun yaşadıklarını konu ediyor. İnci Koyu'nda sürekli çöp toplamak zorunda kalan Maki, bu duruma bir çözüm bulmak ister. Bir yardım talebinde bulunmaya karar veren Maki, bunu bir müzik festivali düzenleyerek gerçekleştirmeye karar verir. Kahramanlar, bu süreçte başlarına gelen maceraların üstesinden gelerek unutulmaz bir müzik grubu kurar ve tüm sorunları çözecek bir planı uygulamaya başlar. 


Gösterim Tarihi:

28 Ocak 2022 


Süre:

76 dk 
 Animasyon


Yönetmen:

Nurullah Yenihan, Pelin Tuğçe Şen 


Çocuk sinema filmleri

Kuklalı Köşk: Hırsız Var


Kuklalı Köşk: Hırsız Var, zengin olma hayali kuran bir grup hırsızın, canlı kuklaları çalmaları sonucu başlarına gelen maceraları konu ediyor. Büyük bir köşkte yaşayan Müşfik Amca’nın bir akşam arkadaşlarının davetine katılması, beklenmedik olayların gelişmesine neden olur. Müşfik’in evine girmeyi planlayan Behçet ve Riko adındaki hırsızlar, onun evden ayrılmasıyla birlikte planlarını uygulamaya koyulur. Hırsızlar evde kimsenin olmadığını düşünmektedir ancak bilmedikleri çok önemli bir şey vardır. Müşfik, evden giderken köşkü kuklalara emanet etmiştir. Eve hırsızların girdiğini gören kuklalar, evi hırsızlara karşı savunmaya başlar. Karşılarında birden canlı kuklaları görünce ne yapacaklarını şaşıran Behçet ve Riko, kuklaların daha çok para edeceğini düşünüp, onları kaçırmaya karar verir. Ancak bunu yapmak, sandıkları kadar kolay olmayacaktır.



Gösterim Tarihi:

19 Nisan 2019 


Süre:

1s 24dk 
 Animasyon, Komedi

Yönetmen

Mustafa H. Öztürk

Senarist

Fatih Özcan

Kuklalı Köşk Filmleri

Çocuk sinema filmleri

Kuklalı Köşk 2: Orman Kâşifi

Kuklalı Köşk 2: Orman Kâşifi, hırsızların elinden kurtulmayı başaran canlı kuklaların yeni maceralarını konu ediyor. Yaşanan hırsızlık olayının Müşfik, canlı kuklaları evde tak başına bırakmak istemez ve onları birlikte iyi vakit geçireceklerini düşündüğü Aslı'nın yanına götürür. Sevecen bir kız olan Aslı ile kuklalar oldukça iyi anlaşırlar. Ekip, hep birlikte ormana kamp yapmaya gider. Ancak Behçet ve Riko'da kuklaları ele geçirmek için onların peşinden ormana gitmiştir. Aslı ve kuklalar, Bekir ve Riko'nun amacına ulaşmasını engellemeyi başarabilecek midir?



Gösterim Tarihi:

3 Aralık 2021 


Süre:

1s 16dk 
 Aile, Komedi, Animasyon

Yönetmen

Mustafa H. Öztürk Senarist Mustafa H. Öztürk, Ömer Fikret Şen

Çocuk sinema filmleri

Mutlu Oyuncak Dükkanı


Mutlu Oyuncak Dükkanı Filmi

Mutlu Oyuncak Dükkanı, bir arkadaşına yardım etmeye çalışan Kıpır'ın hikayesini konu ediyor. Kıpır, yaşamını mutlu oyuncak dükkanında sürdürmektedir. Bir başka oyuncak olan Zıpzıp Tavşan Alyanak yolunu kaybedince Kıpır, arkadaşını evine götürmek için harekete geçer. Alyanak'ın sahibine kavuşması için planlar yapan Kıpır'ın işleri ters gider ve arkadaşları İstanbul'un dört bir yanına dağılır. Oyuncak dükkanının dışında bir maceraya atılan Kıpır ve Alyanak bu yolculukta kendilerini daha iyi tanıyacak ve dostluğun değerini anlayacaklardır. 


Gösterim Tarihi:

10 Haziran 2022 


Süre:

1s 20dk 
Animasyon

Yönetmen

H. Sinan Güngör, Semih Turalı Senarist Özgür Balamir

Oyuncular:

Elif Gizem Aykul, Hakan Coşar, Elifcan Kamiloğlu 


Çocuk filmleri

Mannu Çanakkale'de Filmi Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Mannu Çanakkale

Çocuk filmi

Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu



Çocuk filmlerinden Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu, hayatlarını eski haline getirmek için geçmişe gitmek zorunda kalan Nasreddin Hoca ve çocukların maceralarını konu ediyor. İki hazine avcısı, gizlice ağaç eve girer. Ancak bu sırada onlar yanlışlıkla geçmişe gider. Bu durum üzerine Nasreddin Hoca ve çocuklar, onları geri getirmek için peşlerinden geçmişe giderler. Hazine avcılarının orada hapse girmesi üzerine her şeyin yoluna girdiğini düşünen Nasreddin Hoca ve çocuklar, geri dönerler. Ancak geri döndüklerinde dünyanın tamamen değiştiğini görürler. Nasreddin Hoca ve çocuklar, hayatlarını eski haline getirmek için yeniden geçmişe gitmek zorunda kalır.




Gösterim Tarihi:

9 Aralık 2022 


Süre:

1s 16dk 
 Animasyon, Aile, Macera

Yönetmen

Nurullah Yenihan

Senarist

Ayşe Banu Başarıcı

Oyuncular:

Ekinsu Karaata, Fatih Özkul, Ender Yiğit



Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu Filmi

Çocuk sinema filmleri

Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu

Çocuk sşnema filmi Nane ile Limon Kayıp Zaman Yolcusu'nda günün birinde bir profesör birbirinden farklı güçlere sahip 3 tane çok akıllı oyuncak yapar. Bunlar Nane, Limon ve Biber'dir. Üç 3 oyuncağın da birbirinden farklı ve doğaüstü yetenekleri vardır. Ancak günün birinde Nane'nin zaman makinesi özelliği bozulur ve Profesör'le Biber zamanın içinde kaybolurlar. Onları kurtarıp günümüze geri getirmek Nane ve Limon'un ellerindedir. Nane ile Limon'un güçleri tükenip, sonsuza dek kapanmadan önce onları kurtarabilmek için yardım almaları şarttır. Bunun için de yeni arkadaşları Kaan ve Meryem'den yardım isterler. Profesör ‘ün kızı Evren'in de dahil olmasıyla eğlenceli kurtarma operasyonu başlar!



Gösterim Tarihi:

12 Mayıs 2017

Süre: 1

s 18dk 
 Aile / Çocuk Filmi

Yönetmen

İffet Günay Koker

Senarist

Mehmet Barış Günger, Çağlar Can Cengiz

Oyuncular:

Suzan Acun, Pelin Gülmez, Yasemin Yeşil 


Nane ile Limon Zaman Yolcusu Filmi

Çocuk filmleri

Pırdino Sürpriz Yumurta



Kahramanlarımızın dinozor müzesine yaptıkları gezi onlar için yeni bir maceranın başlangıcı olur. Pırdino'nun aile özlemi, gördüğü dinozor maketleri yüzünden iyice büyür. Pırdino'yu ailesine kavuşturmak için çare arayan Tarık, Porsuk ve Sansar çareyi zaman makinesi yapmakta bulurlar. Yolları böylece dahi fizikçi Sündüz Yekovan'la kesişir. Fakat Pırdino'nun eve dönmesini istemeyen biri vardır; Dinozor Müzesi'nin sahibi Sadi Torturo... Bakalım, kahramanlarımız zaman makinesini yapıp Pırdino'yu ailesine kavuşturabilecekler mi?

Gösterim Tarihi:

20 Kasım 2015 


Süre:

1s 26dk 
Aile, Animasyon

Yönetmen

İffet Günay Koker 


Çocuk filmi

Tay



Tay, tüccara satılacağını öğrenince kaçarak annesini bulmaya çalışan bir tayın hikayesini konu ediyor. Riyah, Mekke şehrinin zenginlerinden biri olan Ubey’in ahırında dünyaya gelen bir taydır. Annesinin doğum günü için ona çiçek toplamaya çıkan Riyah, dönüşte kötü bir sürprizle karşılaşır. Annesinin Medineli bir tüccara satıldığını öğrenen Riyah, kendisinin de Şamlı bir tüccara satılacağını öğrenince, büyük bir öfkeye kapılır. Annesinden ayrılmak istemeyen Riyah, kaçarak annesini bulmaya çalışır. Bunun üzerine Ubey, kıymetli bir cins at olan Riyah'ı bulana ödül vereceğini açıklar. Haberi duyan iki hırsız, Riyah'ın peşine düşer. Riyah, peşine düşen insanlardan kurtulup annesini bulmayı başarabilecek midir?

Tay Filmi

Gösterim Yılları:

23 Eylül 2022 - 31 Mart 2023

Süre:

1s 25dk Animasyon, Aile

Yönetmen

Nurullah Yenihan

Senarist

Betül Yağsağan

Çocuk filmleri

"Tay 2: Ebabil Takımı" 15 Mart'ta Sinemalarda!

Tay 2: Ebabil Takımı

Tay 2: Ebabil Takımı, ulak atı olmaya çalışan Tay'ın hikayesini konu ediyor. Tay'ın en büyük hayali, annesi Şiraz'ın izinden giderek bir ulak atı olmaktır. Bu amaçla Tay, Kudüs'ten Mekke'ye macera dolu bir yolculuğa çıkar. Ulak atı olmak için yeteneklerini geliştirmeye çalışan Tay’ın bu sırada annesi Şiraz ile yaşadığı zorluklar ve karşılaştığı kötü adamlar, onun hedefine daha çok bağlanmasını sağlar. Bu sırada önemli bir belgeyi ele geçiren Tay, belgeyi Mekke’deki Komutan Ammara’ya ulaştırmaya çalışırken kendisini türlü olayların içerisinde bulur.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler