Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

2023 - 2024 eğitim ve öğretim yılı ne zaman sona erecek? 2024 yaz tatili ne zaman başlayacak?

TRT Çocuk

TRT Çocuk

2024 okullar ne zaman kapanıyor ve 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte, öğrencilerin ve ebeveynlerin merakla bekledikler yaz tatili takvimi ve okulların kapanış tarihi…

2024 Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Ebeveynler ve öğrenciler yaz tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Bakanlık önümüzdeki eğitim yılının başlayacağı tarihi duyurdu. Yoğun ve yorucu geçen öğrenciler için eğitim öğretim yılı faaliyetleri 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Haziran’ın ikinci haftasının tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alacak.

8 . ve 12. Sınıf Ortak Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Ortak sınav telaşı yaşayan öğrenciler bir yandan da tatil tarihlerini mercek altına aldı. Bakanlık ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavları 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleyecek. Ortak sınavların tamamlanmasıyla öğrencilerin yıl sonu dönem notları şekillenmeye başlayacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alacak ve yaz tatili başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 14 Haziran’da yaz tatili başlayacak. Bir sonraki eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Önümüzdeki yılın detaylı takvimi dönem başlamadan duyurulacak. Takvim ile birlikte ara tatil ve yarıyıl tatili programı belli olacak.

LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi Merkezi sınavı 2 Haziran Pazar günü organize edilecek. Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olarak üç farklı oturumda yapılacak üniversite sınavı 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler