Çocuklar Değer Odaklı Mı Hedef Odaklı Mı Yetiştirilmeli?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, hedef ve değer odaklı yaşam arasındaki farkları, ebeveynlerin nelere dikkat etmeleri gerektiğini TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, ebeveynlere çocuklarını nasıl değer ve hedef odaklı yetiştirecekleri ile ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Yavuz, "Değer ve hedef odaklı yaşamak psikolojik sağlık açısından önemlidir. Sadece hedef odaklı yaşam hayal kırıklığına neden olabilir, bazen istediğimiz şeyleri elde etmemize hayat izin vermez. Hedeflerimize hayat bize doğrudan birebir karşılık vermez. Sadece değer odaklı olmak da çocuğun yaşam kalitesi ve hedefleri için tek başına yetmez. Ebeveynler çocuklarını hayata hazırlarken hedef ve değer odaklı olmak amaçlanmalı" dedi.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 


Yönetmen: Neval Çolak 


Grafik: Eyüp Uğramaz 


Kurgu: Mert Gözükara

Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar


Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.