Anda Kalabilmenin Ebeveynlik Becerileri Açısından Önemi Nedir?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, günümüzün popüler kavramı anda kalabilmeyi ebeveynlik açısından Ebeveyn Akademisi'ne değerlendirdi.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, anda kalabilmeyi ebeveynlik becerileri açısından değerlendirdi.

Prof. Dr. Yavuz, "Ebeveyn geçmiş, gelecek ve şimdide esnek olmalı. Birebir vakit geçirirken anda kalmak önemli ancak ebeveynler çocuklarının geleceklerini düşünmek, onlar için doğru adımlar atmak için onların geleceklerini de düşünür. Bu nedenle geçmiş, gelecek ve şimdide esnek olabilmeli. Örneğin dikkatimizi bazen geçmişe, bazen geleceğe bazen de şimdiye odaklarız. Bugünü geçmiş ve geleceği de düşünerek yaşarız. Bu bize esneklik sağlar. Sürekli sadece şu anda olma bizi daha katı bir ebeveyn hale getirebilir. Anda kalmak çocukla olan etkileşimimizde, birebir faaliyet yaparken o anda ihtiyacının ne olduğunu anlamak için o ana odaklanmak anlamında faydalı olur" dedi.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 


Yönetmen: Neval Çolak 


Grafik: Eyüp Uğramaz 


Kurgu: Mert Gözükara

Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar


Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.