Ebeveynliğe Nasıl Hazırlanılır?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, yeni anne baba adayları için ebeveynliğe hazırlık yolculuğunu TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, ebeveynliğe hazır oluş ile ilgili bilgi verdi.

Ebeveynliğe hazır olmak diye bir şey var mıdır, mümkün müdür ve mümkünse nasıl hazırlanılır sorularımızı yanıtlayan Prof. Dr. Yavuz, "Ebeveynliğin nasıl tanımladığımızla ilgili. Ebeveynliği çeşitli becerilere sahip olmak olarak tanımlarsak, bu sürece başlamadan önce ve bu süreçte yeni anne baba adayları ebeveynlik becerilerini farklı kaynaklara başvurarak geliştirebilirler. Ebeveynlik yaşamda yeni yolculuktur ve sonu yoktur. Çocuklarınıza neler katacağınıza dair bazı becerilere sahip olmamız ya da zorlandıklarında neler katacağımıza dair becerilere sahip olmamız önemlidir” dedi.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 


Yönetmen: Neval Çolak 


Grafik: Eyüp Uğramaz 


Kurgu: Mert Gözükara

Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar


Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.