Ebeveynin Özel Gereksinimli Çocuğuyla İletişimi

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ebeveynin özel gereksinimli çocuğuyla iletişiminin nasıl olması gerektiğini TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül

Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül

Ebeveynin özel gereksinimli çocuğuyla iletişiminin çocuğun gelişimi açısından önemini vurgulayan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, çocukla iletişim kurarken dikkat edilmesi gerekenleri TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.



Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, özel gereksinimli çocukları bulunan ebeveynlerin öncelikle durumu kabul ettikten sonra rapor çıkartmalarının çocuğunu eğitim ve sosyal yaşamını kolaylaştıracağını ifade etti.

Prof. Dr. Başgül, “Ebeveyn çocuk iletişimi iyi olursa zorluk yaşanmayacaktır. Çocuğun sorularını yaşına uygun cümlelerle yanıtlamak gerekir“ dedi. 


Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban

Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran

Yönetmen: Neval Çolak

Grafik: Eyüp Uğramaz

Kurgu: Büşra Yıldız Gökpınar

Kamera: Gökhan Eren, Abdullah Ünlü

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.