Ebeveynler Olumsuz Yaşam Olaylarına Nasıl Yaklaşmalıdır?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, ebeveynlerin çocukları ile ilgili olumsuz yaşam olaylarına uyum sağlama, kabullenme ve baş etme gibi konularda zorlanabildiklerinden bahsetti.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, ebeveynlerin çocukları ile ilgili olumsuz yaşam olaylarında çocuklara ve kendilerine karşı nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiğini TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne anlattı.

Prof. Dr. Yavuz, "Her erişkin ebeveynlik sürecinde çocuklarıyla ilgili olumsuz yaşam olaylarıyla karşılaşır. Ebeveynlerde böyle bir durumda çocuklarıyla ilgili korku kaygı, kendileriyle ilgili suçluluk ya da yetersizlik duyguları oluşabilir. Böyle bir durumda ebeveynlerin yapmaları gereken, bu duygu ve düşüncelerin normal olduğunu kabullenmek, çocuğun ve kendi ihtiyaçlarına göre davranmak olmalıdır" dedi.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 


Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 


Yönetmen: Neval Çolak 


Grafik: Eyüp Uğramaz 


Kurgu: Mert Gözükara

Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar


Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.