Etkili Öğrenme İçin Okul ve Sınıf Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, etkili öğrenme için hazırlanmış çevrenin rolü ile okul ve sınıf ortamının taşıması gereken özelliklerini anlattı.

Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu

Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, çocukların etkili öğrenmelerinde hazırlanmış çevrenin rolü ile okul ve sınıf ortamının sahip olması gereken özellikleri hakkında bilgi verdi.

Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, “Etkileşimli ortamlar öğrenme için önemlidir. Okul ve sınıf ortamı her çocuğun ihtiyacına göre yapılandırılmalı. Sınıf ortamında çocukların olumlu davranışları da desteklenmeli. Çocuğun okul ve sınıftaki olumlu davranışları görülmezse bu davranışlar artmaz.” diye konuştu.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban

Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran

Yönetmen: Neval Çolak

Grafik: Eyüp Uğramaz

Kamera: Gökhan Eren, Kenan Güleşçe, İsa Aydın

Kurgu: Büşra Yıldız Gökpınar

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.