Kelime Müzesi'ni Geziyoruz!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Kelime Müzesi, çocuk edebiyatı yazarı Şermin Yaşar tarafından kurulmuştur. Müze, dilimizdeki ilginç kelimeleri, atasözlerini ve deyimleri çocuklara ve gençlere öğretecek harika bir deneyim sunuyor.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Müzede, köklerden cümlelere birçok kelimenin tarihi geçmişi, yer aldığı atasözleri ve günlük hayatta nerelerde kullanıldığı sanatsal çalışmalarla ziyaretçilerine sunuluyor. Müzenin bir bölümünde ise artık kullanımdan kalkan ama dilimizdede yaşamaya devam eden nesneleri görebileceğiniz bir sergi alanı yer alıyor.

Müzede farklı interaktif alanlarla deneyimleyerek öğrenme imkanı sunan platformlar sunuluyor. Alfabemizdeki 29 harfin yer aldığı platformdan bir harfi seçip çekince bir şarkı sözü veya bir şiir çıkıyor. Altlarında ise seçtiğiniz harfle başlayan yüzlerce kelime çıkıyor.

"O Öyle Değil Böyle" kısmında ile dilimizde yanlış telaffuz edilen bimlerce kelimeyi görebilirsiniz.

Kelime müzesi, kelime avizesi gibi pek çok bölümü bünyesinde barındıran Kelime Müzesi'ni çocuklarınızla birlikte ziyaret edebilirsiniz.

Kelime Müzesi'ne Ne Zaman Açık?

Kelime müzesiPazartesi günleri hariç her gün 10.00 ve 17.00 arasında açıktır.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.