Psikolojik Esneklik Nedir?

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, ebeveyn olarak kendimize ve çocuğa nasıl davranılması gerektiğini, psikolojik esnekliğin ne demek olduğu ve ebeveynlikteki yerini TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne açıkladı.

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Prof. Dr. Fatih Yavuz

Psikiyatrist – Psikoterapist Prof. Dr. Fatih Yavuz, TRT Çocuk Ebeveyn Akademisi’ne ebeveyn olarak kendimize ve çocuğa nasıl davranılması gerektiğini, psikolojik esnekliğin ne demek olduğu ve ebeveynlikteki yerini açıklıyor.

Prof. Dr. Yavuz, ebeveynlerin psikolojik esneklik açısından 'Ebeveyn olarak kendime ve çocuğuma nasıl davranacağım' sorusunu cevaplamalarının önemli olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Yavuz, "Psikolojik esneklikte ebeveyn ihtiyaca göre davranışlarını değiştirebilir. Ebeveyn çocuğa davranışının neden değiştiğini iyi anlatmalıdır" diye konuştu.

Proje Sorumlusu: Fadime Güzelçoban 

 Uzman Psikolog: Kübra Taşkıran 

 Yönetmen: Neval Çolak 

 Grafik: Eyüp Uğramaz 

 Kurgu: Mert Gözükara
 Kamera: Gökhan Eren, Orhan Yaşar

 Kapak: Abdullah Erdoğan

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.