Balon Patlatma Oyunu : Balon Vuruşu

Balon Patlatma Oyunu : Balon Vuruşu

Ailece oynayabilecek, oyuncuların birbirlerinin ayak bileklerine bağlı balonlara basarak patlattıkları bu balon patlatma oyunu çok eğlenceli bir oyun!

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Bir balon patlatma oyunu olan balon vuruşu

oyunu

ailece çocuklarınızla oynayabileceğiniz harika bir oyun. Oyunda ayak bileklere bağlanan balonlara basmaya çalışarak onları patlatmaya çalışıyoruz. Ayakta oynanan ve dikkat gerektiren bir oyun olan balon vuruşu oyunu, çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal - duygusal ve dil gelişimi destekler. Motor gelişim için yararlı olmasının yanı sıra çocuklar eğlenirken oyundaki diğer kişilere saygılı davranmayı da öğrenirler.

Balon Oyunu : Balon Vuruşu Kaç Kişiyle Oynanır?

5 - 12 kişi oynanabilen çok eğlenceli çocuk oyununu çekirdek ailenizle oynanabilirsiniz.

Balon Vuruşu Oyunu İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Sicim
  • Oyuncu başına iki balon
  • Büyük bir açık alanda oynanabilir ama oyun için iç mekan en idealidir.

Balon Patlatma

Balon Patlatma Oyunu : Balon Vuruşu Nasıl Oynanır?

Kurulum için her oyuncunun her bir ayak bileğine kısa bir ip parçasıyla bir balon bağlayın. Her oyuncunun ayağında iki balon olmalı. Balonun yerde zıplayabilmesi için ayak bileğinden balona kadar en az birkaç cmlik bir ip olmalıdır.

Tüm oyuncularınızın oyun alanının kenarlarında dikkatlice durmasını sağlayın. "Başla"da tüm oyuncular ileri atılır ve birbirlerinin balonlarını patlatmak için vurmaya çalışırlar. Balonunuz patladığında oyundan elenirsiniz. Eğer balonunuz patladıysa oyun alanının dışında, ayak bileğinde balon olan tek bir oyuncu kalana kadar izleyin.

Balon Vuruşu Oyununun Kuralları Nelerdir?

Balonlara dokunmak yasak. İtmek konusunda da net kurallar oluşturmanız yararlı olur.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler