Çocukların Kumsalda Oynayabileceği Oyunlar ile Aktiviteler

Çocukların Kumsalda Oynayabileceği Oyunlar ile Aktiviteler

Çocuklar için yazın kumsalda heyecan verici bir gün geçirmek için bu  oyunlar ile aktivitelerden birkaçını deneyebilirsiniz. Sahilde eğlenirken keyifle hatırlayacağınız anılarınız olsun.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Yaz günlerinde çocuklarınızla birlikte sahilde çok eğlenceli ve heyecanlı günler geçirmenizi sağlayan kumsal oyunları ve aktiviteleri deneyin. Basit ve eğlenceli bu oyunlarla sahilde ailece eğlenirken ömür boyu hatırlayacağınız anılar yaşayacaksınız.

Kumsalda Doğa Keşfi Oyunu

Deniz kenarında karşılaşabileceğiniz yosun, bir deniz canlısı, deniz kabuğu, kumdan kale, cankurtaran gibi eşyaların listesini oluşturun. Çocuklara kumsalda belirlediğiniz eşyaları 15 - 20 dakikada (süre çocuğun yaşına göre değişebilir) bulup getirmeleri için zaman verin. Tüm eşyalar tamamladığında herkese minik bir ödül verilebilir.

Deniz Manzarası Resmi Yapın

Sahilde çocukların deniz kabukları, dalgaların karaya attığı odunları, taşları ve deniz camlarını toplamasını sağlayın. Biriktirdikleri malzemelerle kumda bir istedikleri bir resmi oluşturabilirler, hatta kararları ona bırakarak birlikte resim yapabilirsiniz.

Plaj Topu

Plaj Havlusu ile Top Oyunu

Bu oyun için plaj havlusu ile deniz topu gerekiyor. En az iki çocuk veya ebeveynlerden biri ile oynanabilir. Çocuklardan bir plaj havlusunu gergin tutmalarını isteyin ve onlara fırlattığınız plaj topunu havluyla yakalayıp havada zıplatmalarını isteyin. Topu yere düşürmeden ne kadar süre başarabileceklerine bakın.

Kumsal Bowlingi Oyunu

Bu eğlenceli oyun için boş, aynı boyda 6 adet plastik şişeye ihtiyacınız olacak. Şişeleri yarısına kadar kumla doldurun ve üçü altta, ikisi ortada ve biri üstte olacak şekilde piramit şeklinde yerleştirin. Sırayla tenis topu büyüklüğünde ve ağırlığında bir topu belirli bir mesafeden yuvarlayarak şişeleri devirin. İşiniz bittiğinde şişeleri geri dönüşüme atmayı unutmayın.

Taşla Oynanan Kum Oyunları

Çocuklarınız kumda seksek, tic-tac-toe, 5 taş, 9 taş, dama gibi oyunlar oynayabilir. Tek ihtiyaçları taş oyunlarınını çizebilmek için çubuk ve oyunlara uygun taşlar. 9 taş oyunu için ayrıca topa ihtiyacınız olacak. Üst üste konulabilecek 9 yassı taş bulunur. . Çocuklar veya ebeveynler iki gruba ayılır. İlk grup oyuncuları taşları yıkmak için belirlenen çizgiden topu taşlara doğru sırayla fırlatırlar. İlk gruptan kimse taşı yıkamazsa sıra diğer gruba geçer. Taşlar yıkılınca taşın başındaki oyuncular taşları iyice dağıtır. Taşı yıkan oyuncular ise kaçmaya başlarlar. Kaçan kişileri diğer grup topla vurmaya çalışır. Onlarda vurulmadan yıkılan taşları tekrar üst üste dizmeye çalışır. Bu arada vurulan olursa o yanmış olur ve kenarda bekler. Sıranın diğer gruba geçmesi için herkesin vurulması gerekir. Vurulmadan taşı dizmeyi başarırlarsa tekrar onlar devam eder.

Güneş Saati Yapın

Deniz kenarında bulduğunuz algaların karaya attığı odun ve kayaları kullanarak bir güneş saati oluşturun. Çocuğunuzun her saat başı sopanızın gölgesinin ucuna bir yığın taş koymasını sağlayın. Gün ilerledikçe gölge akrep ve yelkovan gibi bir daire çizecek ve zamanı gösterecek.

Kumsalda Su Doldurma Yarışı

Kumsalda su doldurma yarışı için çocuklarınızın plastik bardakları suyla doldurmasını, ardından birkaç metre uzağa yerleştirilen daha büyük kovalara boşaltmasını sağlayın. Kovasını ağzına kadar ilk dolduran yarışı kazanırBu eğlenceli oyunu daha da zorlaştırmak istiyorsanız kovaya giden yol boyunca engeller koyabilirsiniz. Mesela çocuklar havluların üzerinden, dal veya kumdan kalelerin üzerinden atlayarak kovayı doldurmaya çalışabilirler.

Plajda Minik Sanatçılar

Plajda yapılacak sanatsal şeyler arıyorsanız kumsala keçeli kalem veya boya gibi bazı sanat malzemeleri götürün. Çocuklar kıyıda buldukları taş, sopa veya deniz kabullarını boyayabilir. Sonrasında boyadıklarını eve götürebilir veya gelecekte başkalarının bulabilmeleri için kumsala bırakın.

Su Altı Dürbünü

Su Dürbü Yapın

Çocukların su altını izlemeleri için plastik şişe veya yoğurt kabıyla bir su dürbünü yapın. Alt kısmını bir maket bıçağıyla kesin ve çocukların dürbünlerini renkli koli bandıyla süslemelerini sağlayın. İp sapı için dudağın yanlarına delikler açın ve açık ucu kapatmak için bir parça plastik sargı ve geniş bir lastik bant kullanın. Sığ sularda çocuklarınız deniz altı dünyasına yakından görmeyi sevecek.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler