Derse Cep Telefonuyla Girilmeyecek

Derse Cep Telefonuyla Girilmeyecek

2023-2024 eğitim öğretim dönemi başlarken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni karar göre öğrenciler artık derse cep telefonuyla giremeyecek.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Sınıf ortamında cep telefonuyla ile oynayan öğrencilerin derse odaklanmaları zorlaşıyor ve derse adapte olamamalarına sebep oluyor.

Öğretmenler Derse Telefonla Girmeyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamaya göre, öğrenciler derse girmeden önce cep telefonlarını teslim edecek. Öğretmenler de sınıfta ders esnasında cep telefonuyla vakit geçirmeyecek.

Dijital bağımlılığın önüne geçmek, öğrencilerin dikkat ve konsantrasyonlarını arttırmak için derse telefon ile girme yasağı uygulanacağı açıklandı. Öğrencilerin rol modelleri olan öğretmenler için de geçerli olan kural telefon ile sınıfa girilmesini engelliyor.

Derse telefon ile girmeyi yasaklayan bu karara göre öğrenciler sınıfa girmeden önce telefonlarını okul yönetimi kontrolünde teslim edecekler. Böylece ders esnasında dikkat dağıtıcı unsurlar azaltılmış olacak. Öğrencilerin ders boyunca ilgi odaklarının öğretmenlerinde olmaları için alınan karar yeni eğitim dönemiyle uygulanmaya başlayacak.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler