Dolmabahçe Resim Müzesi'ne Çocuklar İle Birlikte Nasıl Gidilir?

Dolmabahçe Resim Müzesi'ne Çocuklar İle Birlikte Nasıl Gidilir?

Sanata ayrı bir ilgi duyan kişilerdenseniz size iyi bir haberimiz var: denize sıfır olan bu büyük ve görkemli binada tam 34 ayrı sergi alanı bulunuyor.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Beşiktaş’ın kalbinde, kalabalıktan uzak, sanat ile iç içe zaman geçirmek için harika bir konum olan çocukla gidilecek müzelerden biri de Dolmabahçe Resim Müzesi. Dolmabahçe Resim Müzesi'nde Osmanlı padişahlarının yaptırdığı veya satın aldığı birçok resim sergileniyor. Müzede Osman Hamdi Bey, İbrahim Çallı, Hikmet Onat gibi birçok önemli sanatçının eseri bulunuyor. Çocuklarınız ile burada sanat eserleri aracılığıyla tarihe yakından bakabilir, özel bir bağ kurabilir ve çocuklar için kendi tarihlerini oluşturmak için bir fırsat olarak düşünebilirsiniz. Eserleri incelerken tabloların isimlerini, hangi sanatçıya ait olduğunu, eğer biliniyorsa tekniği anlatılabilir. Bu gezi, çocuklarda görsel öğrenmeyi teşvik için harika bir fırsat olacaktır. Eserlerdeki düşünceyi, duyguyu özümseme için sanatçının hayatı, fikirleri üzerine konuşulabilir. Sanat dolu günün sonunda müze kadar gösterişli olan Şeker Ahmet Paşa Çay Salonu’nda çay içebilir sonrasında deniz manzaralı bir yürüyüş yapabilirsiniz.

undefined (Others)

Dolmabahçe Resim Müzesi'ne Nasıl Gidilir?

Dolmabahçe Resim Müzesi Adres: Vişnezade Mahallesi Dolmabahçe Caddesi Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş.

Konum itibari ile ulaşımı oldukça kolaydır. M2 metro hattını kullanarak Taksim üzerinden Kabataş’a geçebilir. Vapuru kullanacak kişiler ise Beşiktaş iskelesinde inerek kısa mesafe bir yürüyüş ile geçebilir. Tramvay ile gidecekler için Kabataş- Bağcılar arasına hizmet veren tramvay hattını kullanarak son durak olan Kabataş istasyonunda inerek yürüyebilir.

Otobüs ile gidecekler Akaretler durağında inerek ulaşım sağlayabilir. Duraktan geçen IETT hatları: 25E, 129T, 29C, 41E

Dolmabahçe Resim Müzesi Ziyaret Saatleri:

Pazartesi günleri kapalı olan Resim Müzesi, diğer günlerde 09.00-18.00 arası açık bulunuyor. (gişe ise 17.30’da kapanıyor.)

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler