Çocuk Şarkıları: İzle, Dinle, Söyle

Çocuk Şarkıları: İzle, Dinle, Söyle

Çocuk şarkıları her çocuğun hayatında önemlidir. Duygu ve düşünceler, müzikte ses, ritim ve melodilerle anlatılır. Çocuğunuzun gelişimine katkı sunacağınız çocuk şarkıları TRT Çocuk Ebeveyn Ahademisi'nde!

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Çocuklar için şarkı denildiğinde TRT Çocuk En güzel çocuk şarkılarını çocuğunuzla birlikte dinleyin, söyleyin. Müzik çocukların yaşamında önemlidir. Ritim tutmak, şarkı söylemek, müzik eşliğinde dans etmek çocuğun içgüdüsel olarak yaptığı eylemlerdir. Çocuğun doğuştan sahip olduğu bu eğilim etkili bir eğitim aracı olarak kullanılıyor. Erken yaşlarda başlayan müziği içeren yaşam, çocukların gelişimlerini olumlu yönde etkiler.

Müziğin Çocuk Gelişimine Etkisi

Müziğin çocuğun hayatındaki önemi, çocuğun gelişim alanlarına olan katkıları şu şekilde sıralanabilir:

1. Konsantrasyon becerilerini destekleyen müzik, çocuğun dikkat becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Müzik ile ilgilenen çocukların işitsel becerilerinin ve işitsel dikkatlerinin daha iyi olduğu, uyaranları ayırt etmede diğer çocuklara göre daha başarılı oldukları belirtilmektedir.

2. Müzik aleti çalan çocuğun ince motor becerileri gelişir. Ayrıca parça içinde notaları takip etme, ritimi sayma matematiksel becerileri de destekler.

3. Küçük yaşta bir müzik aleti çalması ve düzenli olarak bu konuda çalışıyor olmak çocuğun hafızasını güçlendirir, dikkatini odaklamasına yardımcı olur ve çalışma disiplini kazandırır.

4. Müziğin stres ve kaygı duygularının yoğun olduğu öğrenme sürecine olumlu etkisi vardır.

En Güzel Çocuk Şarkıları TRT Çocuk’ta

TRT Çocuk Uygulaması

Farklı TRT Çocuk çizgi film ve programlarında yer alan şarkılar da çocukların dilinden düşmüyor. Çocuğunuzla birlikte izleyebileceğiniz “TRT Çocuk Şarkıları”nı TRT Çocuk’un web sayfasında bulabilirsiniz.

TRT Çocuk Kahramanlarının Çocuk Şarkıları

Ebeveyn ve çocuklar için TRT Çocuk kahramanlarının yer aldığı TRT Çocuk Şarkıları listesi hazırladık.

DORU ARI VIZ VIZ ŞARKISINI DİNLE - İZLE: https://www.trtcocuk.net.tr/video/doru-ari-viz-viz

KUZUCUK GEZELİM - PIRIL CANIM ANNEM ŞARKISINI DİNLE - İZLE: https://www.trtcocuk.net.tr/video/kuzucuk-gezelim-and-piril-canim-annem

İKİ YIL İKİ SENE ŞARKISI DİNLE - İZLE: https://www.trtcocuk.net.tr/video/iki-yil-iki-sene-sarkisi

Pırıl Anneler Günü Şarkısı

TRT Çocuk Ramazan Şarkıları

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler