İbi Oyunuyla Matematik Öğrenmek Çok Kolay!

İbi Oyunuyla Matematik Öğrenmek Çok Kolay!

TRT Çocuk'un sevilen çizgi kahramı İbi, oyunuyla çocukların matematik becerileri gelişiyor. İbi, çocuklara matematiği sevdiriyor!

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Matematik çalışmak istiyorsunuz ama canınız mı sıkılıyor? Hem İbi oyunu oynayıp hem de matematik işlem becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

İbi, arkadaşı Tosi'nin de yardımı ile macera dolu bir yolculuğa çıkıyor. Peşinde de ağaçlar var. Yolculuğunu nasıl tamamlayacağını ise karşısına çıkan matematik sorularına verdiği yanıtlar belirliyor

6 Yaş ve Üzeri Çocuklar İçin TRT İBİ Oyunu

- Eğitic oyunlar

- Matematik sevgisi ve temel bilgileri

- Sınıf öğretmenleri ve çocuk psikologları tarafından oluşturulan sorular

- Dikkat ölçen çeldirici yanıtlar

- Kolay oynanabilir ve çocuklara uygun olarak tasarlanmış ekranlar

- Reklamsız ve çocuklar için güvenli içerik

İBİ; 6 yaş ve üzeri çocuklar için temel matematik becerilerini kazandırma ve matematiği sevdirme amacı ile geliştirilmiş bir oyundur.

İBİ, odaklanma ve dikkati sürdürme, tepki hızı gibi bilişsel fonksiyonların kolay, orta ve zor olarak tasarlanmış, müfredata uygun matematik sorularına verilen yanıtları etkilediği, tüm bu alanlara dair çocukların gelişimlerini destekleyici, macera dolu bir oyun olarak tasarlanmıştır.

İBİ Oyununda Çocuklar İçin Hangi Kazanımlar Var?

- Odaklanma

- Dikkati sürdürme

- El-göz koordinasyonu

- Temel matematik becerisi

- Toplama

- Çıkarma

- Çarpma

- Bölme

- Örüntü kurma

Aileler İçin TRT İBİ Oyuınu

çocukların aileleri ile birlikte kaliteli, eğlenceli ve eğitici zaman geçirebilmeleri için tasarlanmıştır; bu sebeple çocuğunuzla birlikte oynamanız tavsiye edilir. Bu şekilde çocuğunuzun İBİ'den azami derecede fayda sağlamasını ve eğlenmesini sağlamış olacaksınız.

TRT İBİ trtcocuk.net.tr , IOS ve Android mağazalarından indirip çocuklarınızla birlikte kaliteli vakit geçirebilirsiniz. İBİ oyunu inceleme videomuzu izleyin!

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler