Matematik Nasıl Sevdirilir?

Matematik Nasıl Sevdirilir?

Çocuğun matematiğe ilgisini artırmanın yolları.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

Matematik eğlenceli, hayatın içinde olan bir bilimdir. İşte çocuğunuza matematiği anlatmanızın ve anlamasını sağlamanızın yolları..
* Matematik problemlerini hızlı, pratik, tek yolla çözmek yerine işlemlerin çözüm yöntemlerini gösterin.

* Matematikle ilgili legolar, sayı kartları, küpler ile rakamları, sayları, toplama ve çıkarma işlemlerini öğretin. TRT Çocuk'un sevilen çizgi filmi Pırıl'da matematiğin eğlenceli halini çocuğunuzla izleyebilirsiniz.

* Çocuğunuzun yanlışlarını anlatırken çözüme odaklanın. Çocuğa doğru işlemi anlayacağı şekilde anlatın.

* Matematik işlemlerini yaparken çok hızlı yapması yerine anlamasını sağlayın. Çocuğun matematiğin mantığını anlaması kalıcı öğrenmeyi sağlar.


* Matematikte başarılı değilseniz bile çocuğunuzla matematik öğrenmek eğlenceli ve onu motive edici olabilir. Birlikte öğrenmenin keyfini çıkarın.

* Öğrenme isteğini ve çabasını övün. Bulunduğu yere ulaşmak için harcadığı çabaya odaklanın.

* Matematiğin günlük hayatımızdaki yerini anlamasını sağlayın. Alışverişte para hesabı yapmasını, gideceğiniz mesafeyi hesaplamasını, bir oyuncağın fiyatını ve ne kadar biriktirmesi gerektiğini hesaplamasına yardımcı olun.

Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler