TRT Çocuk Anaokulum Oyna

TRT Çocuk Anaokulum Oyna

TRT Çocuk Anaokulum uygulaması, okul öncesi çocuklara eğitici ve eğlenceli bölümleriyle gerçeğe yakın bir anaokulu deneyimi sunuyor.

TRT Çocuk

TRT Çocuk

TRT Çocuk Anaokulum uygulaması okul öncesi çağındaki çocuklar için uzman çocuk gelişimciler ve pedagoglar tarafından hazırlandı. TRT Çocuk Anaokulum, 4 yaş üzeri çocuklar için ana sınıfı ortamını tanıma ve deneyimleme imkanı sunuyor.

Çocuklara üretken bir sınıf ortamı deneyimi yaşatmayı amaçlayan TRT Çocuk Anaokulum, farklı karakterler ve etkinlikler sunuyor.

Uygulama

günlük yaşam, duyu, matematik, dil, kozmik eğitim, resim, müzik, beden gelişimi ve bahçe etkinlikleri

gibi eğlenceli ve eğitici bölümlerden oluşuyor.

Gelin uygulamanın bu bölümlerinde bizi neler bekliyor bir göz atalım.

Günlük Yaşam

bölümünde okul öncesi çağındaki çocuklar için kolay ve eğitici olan “bitki sulama, sıvı aktarma, atıştırmalık hazırlama” aşamaları yer alıyor. Çocukların deneyimsel öğrenme metoduyla yeni şeyler keşfetmesine olanak sunuyor.

Duyu

bölümü, çocukların duyguları anlama, deneyimleme, ifade etme ve yönetme becerilerini geliştirmeye destek olacak "şekil yerleştirme ve ayrıştırma" aşamaları bulunuyor.

Matematik

bölümünde "rakam pulları" ile rakamları eğlenerek öğrenme ortamı oluşturuluyor.

Dil

bölümünde çocukların dil becerisi ve iletişim gücünün artmasına destek sağlayacak olan "hareketli alfabe, ses eşleştirme ve okuma" köşesi bulunuyor.

Kozmik Eğitim

, dünyamızı ve çevremizi tanıyabilmeleri için "dünya haritası, ağacın kısımları, organlarımız ve hayvanlar"ı çocuklara deneyimleyerek öğretiyor.

Resim

bölümü,

el- göz ve beyin koordinasyonlarını geliştirmek için çocuklara "serbest boyama" alanı sunuyor.

Müzik

bölümünde, "ritim çubuğu gitar, bateri (davul) flüt, keman ve marakas" gibi müzik aletleri ile eğlenceli vakit geçiren çocukların ritim duygusu gelişiyor, dikkat ve konsantrasyon becerilerine olumlu katkılar sağlanıyor.

Beden

bölümünde yer alan "denge tahtası, hulahop, basket potası ve top sepeti" ile vakit geçiren çocuklar yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfediyor.

Bahçe

bölümün de ise "kaydırak, salıncak, tahterevalli ve keçi bakımı" alanları bulunuyor.

TRT Çocuk Anaokulum tamamen ücretsiz ve reklamsız bir oyun. Çocukların aileleri ile birlikte kaliteli, eğlenceli ve eğitici zaman geçirebilecekleri bu güvenli mobil uygulamayı web sitemizden oynayın veya hemen indirin çocuğunuzun eğlenceli ana sınıfı deneyimi başlasın!

TRT Çocuk Anaokulum Oyunu Nasıl Oynanır İzlemek İçin Tıklayın.


Önemli Hatırlatma

Bu içerik ilgili uzman danışman tarafından izleyicilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Kendinizin veya çocuğunuzun sağlığı ile ilgili her konuda, bir tıp doktoruna veya çocuk eğitimi ve psikolojisi alanında çalışan uzmanlara danışmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler